Mainos

Suomea kammetaan nousuun yritysten ravistelulla

Tänään julkistetaan Suomen ravistavin yritys. Finalisteiksi on valittu kymmenen eniten suomalaisten arkea muuttanutta tai seuraavan kymmenen vuoden aikana muuttavaa yritystä.

Ravistaja-hankkeen taustalla oleva Suomen Yrittäjät korostaa valintakriteereissä uuden luomista yritysten omilla toimialoilla.

– Nämä ehdokkaat ovat kaikki muuttaneet ja vaikuttaneet toimialaansa ja sen käytäntöihin, kuvaa MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut varatoimitusjohtaja Anssi Kujala Suomen Yrittäjistä.

Yksi finalisteista on Rakennusliike Fira, joka on ravistanut toimialaansa uusilla toimintamalleilla ja onnistunut kasvattamaan voimakkaasti liikevaihtoaan. Liikevaihto on noussut parissa vuodessa 15 miljoonasta 73 miljoonaan euroon. Tämän vuoden ennuste on 90 miljoonaa euroa.

– Olemme kehittäneet toimintaa työpajatyyppiseksi, kuvaa toimitusjohtaja Jussi Aho.

Molemmat Huomenta Suomen vieraat ovat yhtä mieltä siitä, että Suomen keskeinen haaste on pk-yritysten kansainvälistyminen.

Vaikka rakennustala on perinteiseti nähty kotisektorin alana, Aho uskoo vakaasti myös vientivisioon.

– Uskon, että tästä voi kasvaa myös vientituote. Tavoitteemme on kehittää maailman kilpailukykyisin toimintamalli, jota voi viedä myös ulkomaille, Aho vakuuttaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.