Suomalaisten naisten meikkipussit kaipaavat päivitystä

Lukijat kertoivat Helmelle, kuinka usein he päivittävät meikkipussinsa sisällön. Naiset käyttävät mielellään tuttuja, hyväksi havaitsemiaan tuotteita sen sijaan, että kokeilisivat uusia tasaisin väliajoin.

Helmi kysyi lukijoiltaan, päivittävätkö he meikkipussinsa sisällön syksyisin. 63 prosenttia vastanneista kertoi käyttävänsä vuodenajasta riippumatta samoja, hyväksi havaittuja tuotteita. 13 prosenttia paljasti päivittävänsä meikkituotteet tasaisin väliajoin. 12 prosenttia kyselyyn vastanneista ei meikkaa ollenkaan, kun taas yhdeksän prosenttia totesi meikkaavansa syksyisin rohkeasti tummemmilla sävyillä.

Miksi vaihtaa hyväksi havaittua?

Suurin osa vastanneista, 63 prosenttia, kertoi käyttävänsä vuodenajasta riippumatta ennestään tuttuja, toimivia tuotteita – olivat sävyt sitten näyttävämpiä tai klassisempia.

– Mitä sitä hyvin toimivia kokonaan vaihtamaan, esimerkiksi pienellä meikkivoiteen päivityksellä selviää hyvin.

– Käytän joka tapauksessa melko tummaa meikkiä sekä arkena että juhlissa, riippuen paljonko minulla on aikaa.

– Ostan yleensä samoja perusmeikkejä vuodenajasta riippumatta kun edellinen loppuu. Välillä meikkipussi päivittyy, kun saan lahjaksi meikkejä.

– Itselleen sopivia tuotteita on niin vaikea löytää, etten uskaltaudu etsimään uusia, muuta kuin pakon edessä. Joskus tulee kyllä tehtyä heräteostoksiakin, jotka saattavat muuttua uusiksi suosikeiksi.

– Ei ole rahaa, aikaa eikä kiinnostusta vekslata meikkien vaihdon kanssa vuodenaikojen mukaan.

– Olen yksinkertaisesti vain niin laiska, etten jaksa panostaa näihin meikkihömpötyksiin. Puuteri ja meikkivoide riittävät oikein hyvin läpi vuoden!

"Luomille ja huulille väriä fiiliksen mukaan"

Kyselyyn vastanneista 13 prosenttia kertoi päivittävänsä meikkipussin sisällön säännöllisin väliajoin. Perusteluina oli niin hygienia kuin halu kokeilla uusia tuotteita ja sävyjä. Yhdeksän prosenttia vastasi meikkaavansa syksyisin tummemmilla sävyillä.

– Päivitän meikkipussini sisältöä aika säännöllisesti, yleensä suuremman muutoksen käynnistää jokin mieltymys uuteen väriin tai tuotteeseen. Viime syksynä hullaannuin mineraalituotteista ja tänä syksynä erityisesti kimaltavat oranssin ja ruskean sävyt ovat vieneet sydämeni. Minusta on ihana kokeilla kaikkea, sillä markkinoille tuodaan koko ajan jotain uutta ja ihmeellistä. Aina silloin tällöin löydän kokeilullani jonkin helmen, joka jää meikkipussiini lähes pysyvästi.

– Syksyyn ei mielestäni sovi samat värit kuin kevääseen ja kesään. Esimerkiksi oranssinpunainen huulikiilto on pop kesällä, syksyllä taas ei. Matta sopii mielestäni syksyyn.

– Ostan meikkejä vain tarpeeseen. Ne tahtovat ennemmin vanheta käytön puutteesta kuin loppua. Jotain uutta on silti aina kiva kokeilla, jos on ylimääräistä rahaa.

– Meikit sekä etenkin meikkisudit, -sienet ja muut meikkaukseen vaaditut työvälineet päivitän tasaisin väliajoin. En edes halua ajatella, kuinka paljon bakteereja meikkisienessä kuhisee, saatikka sitten ripsivärissä. Olen ottanut tavaksi päivittää kaikki välineet aina kesäisin, syksyllä, talvella ja keväällä.

– Kesäisin käytän enemmän aurinkopuuteria sekä luonnollisempia ja raikkaimpia värejä. Syksyllä iho kalpenee, joten vaihdan hieman vaaleampaan pohjaan. Rajaan silmiä tummemmilla sävyillä. Uudet sävyt ja meikit piristävät.

– Ostelen uutta ja ihanaa aina kun vastaan tulee jotain kokeilemisen arvoista. Tietyt perustuotteet ovat samoja vuodenajasta ja vuodesta toiseen, mutta luomille, huulille ja poskille väriä tai värittömyyttä fiiliksen mukaan.

– Ihan jo hygieniankin takia päivitän meikkejä säännöllisesti. Meikkipussia täyty uudistaa myös vuodenaikojen mukaan. Syksyllä täytyy ottaa huomioon se, että kesällä ruskettunut iho kalpenee eivätkä samat kosmetiikkatuotteet enää toimi samalla tavalla.

– Syksyn tullessa huomaan silmämeikkini tummentuvan asteen tai kaksi. Rakastan tummaa, mustaa luomiväriä, ja syksyllä on jotenkin enemmän oikeutettu meikkaamaan vahvemmin. Kesällä kun ollaan niin kesän lapsia, ilman pahempia pakkeleita. Syksyllä vaatteetkin vaihtuvat harmaaseen, joten silmämeikki seuraa vaatetusta!

Liian laiska meikkaamaan

12 prosenttia vastanneista kertoi, ettei meikkaa ollenkaan. Joko kosmetiikan käyttö ei kiinnostanut tai ehostamiseen ei haluttu käyttää aikaa.

– Olen laiska, meikkaaminen on turhaa työtä. Haluan olla oma itseni.

– Lopetin meikkaamisen, koska herkkä mutta rasvoittuva sekaihoni meni huonoon kuntoon värivoiteista ja puuterista. Herkille ja vuotaville silmilleni ei löytynyt sopivaa ripsiväriä. Tunsin oloni vaivautuneeksi meikattuna. Laitan tosin nykyään itse kestovärin vaaleitten ripsieni kärkiin ja käytän myös värillistä huulivoidetta sekä valokynää. Ihan "naturelli" en siis ole.

– Kemikaalit kuormittavat ympäristöä, enkä halua olla siinä mukana. Toisekseen en viitsi tuhlata aikaa moiseen, on niin paljon muutakin tekemistä. Perhe on perustettu ja lapset kasvatettu, nyt en tuhlaa aikaa kauneuden vaalimiseen – paitsi liikunnan ja luontaistuotteiden avulla.


Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja