Suomalaistähti mätti neljä maalia pikatahtiin – Ruotsissa innostuttiin

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen ja Örebrota Ruotsin Damallsvenskanissa edustava Heidi Kollanen onnistui hurjassa tempussa, kun hän viimeisteli neljä maali 25 minuuttiiin 6-0-vierasvoitossa Kalmarista.

Vuonna 2020 syöttöpörssin kolmanneksi yltänyt ja viime kaudella nelostilan kahdeksalla syötöllään saavuttanut Kollanen viimeisteli viime kaudella yhteensä neljä maalia. Nyt aikaa samanlaiseen maalimäärään vaadittiin vain 25 minuuttia.

Örebro meni ottelussa johtoon jo vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Audrey Rose Hardingin osumalla. Pian tämän jälkeen alkoi Kollasen show. 25-vuotias suomalainen viimeisteli 14. minuutilla 2-0-maalin ja reilua 25 minuuttia minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 5-0. Kollasen neljänteen osumaan syötön haki toinen Suomen maajoukkuenimi Katariina Kosola

Kollasen suoritus nousi myös esille ruotsalaismedioissa. Dagens Nyheter kirjoitti otsikossaan Kollasen show'sta, SVT puolestaan Kollasen ilotulituksesta ja Aftonbladet käytti termiä hullu purkaus. Kollanen nousi neljällä maalillaan kertaheitolla maalipörssin kahdeksanneksi. Suomalaiselle ei ole vielä toistaiseksi kertynyt tällä kaudella maalisyöttöjä

Örebro on voittonsa turvin sarjassa kymmenentenä kuudella pisteellä. Murskatappion kokenut Kalmar pitää Damallsvenskanin jumbosijaa. Se on kerännyt seitsemästä ottelusta vain yhden tasapelipisteen.