Mainos

Microsoftin ex-pomo: Nokiaa odottaa surullinen loppu

Ohjelmistojätti Microsoftin johtajistoon kuulunut Jonathan Murray povaa "surullista loppua" Nokialle.

Murray toteaa blogisivuillaan, että Microsoftin aikeet siirtyä älypuhelinvalmistajaksi vaikuttavat suuresti Nokian toimintaan.

- En epäile lainkaan, etteikö Microsoftista olisi tulossa Windows 8 -alustalla toimivien älypuhelinten valmistaja. Tämä tulee tapahtumaan ennemmin tai myöhemmin, kirjoittaa Murray.

Murray uskoo, että Nokian peli on pelattu, kun Microsoft julkistaa oman "Surface-puhelimensa". Microsoft markkinoi jo omaa Surface-tablettiaan.

Hänen mukaansa nykyisiltä Windows Phone -valmistajilta haihtuvat mahdollisuudet kilpailuun, jos Microsoft alkaa myydä älypuhelimiaan omien myyntikanaviensa kautta.

- Nokian strategiset vaihtoehdot hupenevat nopeasti. Uskon, että kun Microsoft astuu puhelinbisnekseen omilla laitteillaan, niin Nokian aika itsenäisenä yhtiönä päättyy, toteaa Murray lohduttomasti.

Hänen mukaansa Microsoft tulee todennäköisesti ostamaan muun muassa Nokian mittavan patenttiportfolion ja suunnitteluasiantuntemuksen sekä mahdollisesti oikeudet Nokian tuotemerkkiin.

Tämän lisäksi Murray pohtii, että Nokian johtaja Stephen Elop saattaa palata Microsoftille pyörittämään yhtiön puhelinliiketoimintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.