Mainos

Suomalaisperheiden tonttushow valloittaa Italiassa

Milanon asukkaat ja paikallinen media ovat lähes tulkoon seonneet ihastuksesta suomalaisperheiden kaupunkiin tuomasta jouluesityksestä. Kahden tavallisen vihtiläisperheen koostama joululauluesitys on raikunut viikonlopun aikana useassa suuressa milanolaistapahtumassa. Lisäksi perheet ovat saaneet lähes valtiovieraiden kohtelun. Kyseessä eivät siis ole ammattilaisesiintyjät, vaan kahden vihtiläisperheen äidit, isät ja lapset ja olohuoneessa harjoiteltu lämminhenkinen jouluesitys.

- Meitä on minä ja mieheni. Eli minä olen joulumuori ja mieheni Peter Bujis on joulupukki. 9- ja 15-vuotiaat lapsemme toimivat esityksessä tonttuina, Satu Bujis kertoo.

Mukana on myös Parviaisen perhe, jossa isä toimii poronhoitajana ja äiti toimittaa luonnollisesti päätontun tehtävää. Lisäksi heidän 7-, 13- ja 16 -vuotiaat lapsensa esiintyvät tonttuina.

- Porot valitettavasti jäivät Suomeen, Satu naurahtaa.

Vihtiläiset ottivat haasteen vastaan, kun Satu Pujisin ystävä Italiassa kertoi, että Milanon kaupungin nuoriso- ja vapaa-ajantoimi viestitti etsivänsä "tonttuperhettä" Suomesta esiintymään erilaisiin joulunajan tapahtumiin.

- Muutama viikonloppu harjoiteltiin ohjelmaa yhdessä. Maskeerajana työskentelevä Erja Parviainen suunnitteli laulut ja muun ohjelman. Puvut löytyivät Maikkarin entisestä pukuvuokraamosta.

Satu kertoo, että laulut ovat kaikille suomalaisille tuttuja joululauluja. Perheillä ei ole aikaisempaa esiintymistaustaa ja ohjelma on vedetty iloisella ja reippaalla joulumielellä, sekä tietysti suomeksi.

Lauantaina tonttuperheet esiintyivät suuressa joulujuhlassa, jonka järjestäjänä toimi muiden muassa Milanon koulutoimen johtaja. Sunnuntaina suomalaiset joulunlähettiläät ilahduttivat Milanon keskustan "joulukaupungissa" tuhansia milanolaislapsia ja -aikuisia.

- Lapset olivat niin innoissaan, että järjestäjät joutuivat hieman tulla ohjaamaan lapsia, ettei Peter-pukki kaatunut kumoon, Satu kertoo ihastuksissaan.

Lisäksi paikalliset lapset pääsivät ottamaan valokuvia pukin kanssa.

- Siinä oli varmasti ainakin pari tuntia jonoa pukin syliin.

Kotikutoinen jouluesitys on osoittautunut niin suureksi menestykseksi, että vihtiläisperheille on tullut jo tilaus ensi vuodeksi.

- Alustavaa puhetta on ollut ensi joulusta, ja tapahtumapaikka olisi Napoli.

Satu Pujis muistuttaa, että italialaiset ovat pitäneet tonttuperheestä myös erittäin hyvää huolta.

- Hienoja illallisia on järjestetty, ja eilen olimme katsomassa Inter-Milanin jalkapallo-ottelua kunnia-aitiosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.