Suomalaispelaaja oli neljä vuotta sivussa – kolkuttelee nyt maailman huippua: "Tämä on unelma"

Suomalaispelaaja Harri Heliövaara eteni hiljattain parinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Rankan avointen nelinpelissä komeasti puolivälieriin. Nelinpelin maailmanlistalla suomalainen on noussut jo 39:nneksi. Kapuaminen lajin huippujen joukkoon on ollut Heliövaaralta hänen taustansa huomioon ottaen kerta kaikkiaan kova temppu.

– Kyllähän tämä on varmasti joka tennispelaajan unelma, että pystyy pelaamaan isoimpia kisoja, grand slameja, Heliövaara virkkoo MTV Urheilulle.

Heliiövaara täytti juuri lauantaina 33 vuotta, joten nuorukainen hän ei urheilijana enää ole, mutta kurssi osoittaa ylöspäin.

– Tuntuu, että kehityspotentiaalia löytyy edelleen vielä tässäkin iässä, yli kolmekymppisenä. Se on motivaatiota tuova juttu. Peli menee eteenpäin, ja koko ajan tulee uusia kisoja, tapahtumia ja kokemuksia.

Heliövaara muistuttaa myös, että monet nelinpelurit viihtyvät kiertueella nykyään varsin pitkään.

– Näkisin, että minulla voi olla helposti viisi vuotta, jos ei enemmänkin, aikaa siellä vielä pelata.

"Nyt ei ainakaan harmita"

Oli vuosia, kun kaksinpeliin aiemmin urallaan satsannut ja kaksinpelin maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 194 ollut Heliövaara ei pelannut. Kun hän palasi vuonna 2017 ammattilaiskentille, harva olisi varmasti uskaltanut povata tällaista tulevaisuutta.

– Olin jopa yli neljä vuotta pelaamatta tennistä tosissaan. Opiskelin ja kävin kokeilemassa työelämää. Kyllä se on kumma – sitä kun on pienestä pitäen hakannut palloa ja se jää taka-alalle, jää ehkä jotain hampaankoloon, olisiko pitänyt vielä... Nyt ei ainakaan harmita, että tulin vielä kokeilemaan uudestaan.

Toukokuussa Heliövaara voitti brittiparinsa Glasspoolin kanssa Rooman Masters 1000 -turnauksen avauskierroksella jo maailman ykkösparin Rajeev Ram / Joe Salisbury. Heliövaara pitää tilannettaan upeana, kun hän on maailmanlistalla jo 40:n paremmalla puolella.

– Toivottavasti aletaan kohta hiluttelemaan jopa lähemmäs kymppiä.

Katso Tulosruudun juttu Heliövaarasta ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat