Suomalaispari harrasti vuoden seksiä joka päivä – miltä tempaus tuntuu jälkikäteen?

Suomalainen pariskunta päätti tempaista ja heitti toisilleen haasteen harrastaa vuoden ajan seksiä jokaisena päivänä, siis 365 kertaa. Nyt kolmekymppiset Johannes ja Karoliina kertovat, miltä kokeilu tuntuu vuotta myöhemmin.

Miltei 20 vuotta yhdessä olleet Johannes*, 34, ja Karoliina*, 31, päättivät Helmen artikkelin luettuaan sitoutua hääpäivän huumassa kokeiluun, jossa sitoutuvat harrastamaan seksiä vuoden jokaisena päivänä.

– Hääpäivänämme vuosi päätöksen jälkeen tuli täyteen 365 vuorokautta lupauksesta, ja tuona päivänä olimme yhdessä 365:n kerran. Sen jälkeen ei olla pidetty kirjaa, pariskunta kertoo.

Johanneksen ja Karoliinan mukaan varsinaisia ongelmia ei vuoden aikana ilmennyt. Hankalammaksi ajanjaksoksi muodostui muutaman kuukauden jälkeen jakso, joka sisälsi paljon pariskunnan toisen osapuolen reissuja.

– Olemme edelleen sitä mieltä, että tiuha seksielämä ei tunnu pakonomaiselta. Se on kuin hyvä ruoka – siihen vain tulee tarve, joka pitää saada tyydytetyksi. Kun kumpikin ajattelee, ettei halua kieltäytyä seksistä, haluaa toista ja tavoitteellisuus on kohdallaan, seksin harrastaminen on nautinnollista eikä pakonomaista, kaksikko selittää.

Sen lisäksi, että yhteinen kokemus on parantanut parin seksielämää, on se lähentänyt heidän välejään esimerkiksi hauskojen kokemuksien merkeissä.

– Joskus lapset ovat yllättäneet meidät kysymyksillä, joita ei ole voinut nauramatta kuunnella. Joskus on kesken hyvän aktin kuulunut joku "ylimääräinen" ääni, joka on hetkeksi saanut naurun raikumaan.

Kertaluontoinen kokeilu

Vaikka vuosi kuluikin onnistuneesti ja seksin määrän suhteen pariskunta saavutti tavoitteensa, eivät he ole pitäneet enää kiinni kerran päivässä -mentaliteetista, jota he kuvailevat enemmänkin kertaluontoiseksi kokeiluksi ja leikkimieliseksi vedoksi. Vuoden jokaisena päivänä harrastettua seksiä pariskunta ei missään nimessä kuvailisi tylsäksi kokemukseksi, mutta välillä se saattoi tuntua hieman työläältä.

– Paras piristys on kuitenkin, kun saa toisen vieteltyä. Silloin syttyy itsekin. Läheisyys, hieronnat, saunominen ja yhdessä tekeminen auttavat myös syttymään!

– Elämä on aika lyhyt. Parisuhteessa mikään ei ole riittävä syy kieltäytyä seksistä tykkäämänsä ihmisen kanssa, jos sitä molemmat haluavat. Itsensä ja puolison tutkiminen ja molemminpuolinen tutustuminen sekä siitä puhuminen ovat hyvän seksielämän perusasioita. Pitää hyväksyä itsensä ja puolisonsa niillä vahvuuksilla ja virheillä, joita on. Pieni luovuus ja kokeilunhalu molemmilla antaa mukavasti lisäkipinää ja rohkeutta omaan tekemiseen ja luottamusta toisen tekemiseen, Johannes ja Karoliina kannustavat.

– Seksi pakottaa ottamaan toisen huomioon myös jokapäiväisessä elämässä. Toiselle ei voi olla suutuksissa, koska pian on antauduttava seksiin. Myös toisen tarpeet on pakko ottaa korostetusti esille ja vaalia niitä. Kahdenkeskinen aika on tärkeää parisuhteessa, ja uskomme, että yhdelläkään parilla ei ole mitään sitä vastaan, että viettää silloin tällöin vaikkapa "seksiloman" viikonloppuna jossain hotellissa.

Mikä kuluneesta vuodesta jäi erityisesti pariskunnan mieleen?

– Tiuha seksielämä auttaa varsinkin naisen orgasmin saamisessa. Seksi myös pakottaa keskittymään hetkeen.

*Haastateltavien nimet on muutettu.


Lue myös Helmen aiempi juttu samasta pariskunnasta:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock (Kuvissa esiintyvät henkilöt eivät liity juttuun.)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja