Suomalaisnyrkkeilijälle kivulias tappio olympiakarsinnoissa

Nyrkkeilijä Vilma Viitanen hävisi olympiakarsintojen välieräottelunsa Thaimaan Bangkokissa, mutta Mikkelin Nyrkkeilijöiden 22-vuotiaalla ottelijalla on vielä mahdollisuuksia saavuttaa paikka Pariisin olympialaisissa.

Viitasen olympiapaikka naisten 60 kilon sarjassa ratkeaa huomenna karsintaottelussa, jossa Viitanen kohtaa Vietnamin Thi Linh Han. Vietnamilainen hävisi oman välieränsä ruotsalaiselle Agnes Alexiussonille.

Viitasta kokeneempi, 33-vuotias eteläkorealainen Oh Yeon-ji kukisti suomalaisen 5–0. Nyrkkeilyliiton valmennuspäällikkö Ervin Kade arvioi liiton verkkosivuilla, että eteläkorealainen oli "pikkaisen tarkempi, nopeampi ja vahvempi" kuin Viitanen.

– Kolmanteen erään Vilma lähti hakemaan osumia, meni eteenpäin, mutta korealainen pääsi alta pois. Hyviä osumia tuli Vilmallekin, tasainen ottelu. Yksimielisellä päätöksellä korealaiselle kuitenkin, Kade kommentoi.

Viitasen sunnuntainen vastustaja on Kaden mukaan vahva ottelija, joka Viitasen pitää pysäyttää omilla vastalyönneillä.

– Ja vastalyönnit Vilma hallitsee, Kade sanoi.

Kaivo-oja kehään iltapäivällä

Bangkokissa oteltavissa olympiakarsinnoissa Pihla Kaivo-oja tavoittelee olympiapaikkaa 50 kilon sarjassa. Hän kohtaa tänään iltasessiossa Haitin Kathreen Sterlingin. Ottelu on Suomen aikaa iltapäivällä.

Suomella ei ole vielä nyrkkeilyn olympiapaikkaa Pariisiin. Kaksissa edellisissä olympialaisissa Mira Potkonen voitti pronssia. Potkonen oli mitaleilla vuonna 2016 Rio de Janeirossa ja vuonna 2021 Tokiossa, jossa olympialaiset siirtyivät vuodella koronapandemian takia.

Lue myös:

    Uusimmat