Mainos

Suomalaisnaisen tekoa ylistetään maailmalla: Imetti vieraan äidin vauvaa

Suomalaisnainen joutui New Yorkissa erikoisen tilanteen eteen. Hän oli passitoimistossa seitsenkuisen vauvansa kanssa, kun kuuli jostain lohdutonta pikkuvauvan itkua.

– Tiedättehän, se sydäntä särkevä, pieni, mutta samalla niin iso huuto, Emma Saloranta kirjoittaa blogissaan.

Hän ei kuitenkaan siinä vaiheessa kiinnittänyt itkuun sen suurempaa huomiota. Passin saamisen jälkeen hän lähti vaihtamaan vauvalleen vaippaa, ja tapasi vessassa lohduttomasti itkevän pikkuvauvan. Yhtä lohduttomasti itki vauvan äiti, joka istui tuolilla pitäen kättään hoitopöydällä makaavan vauvan päällä. Naisen tavarat olivat levällään. Hän nyyhkytti voimakkaasti ja vauva itki kovaa, huutavaa itkua. Ihmisiä käveli vessaan ja ulos, mutta kukaan ei pysähtynyt.

– Menin äidin luokse, laitoin käden olalle ja kysyin, mikä on hätänä. Äiti kertoi itkun lomassa, että vauva oli nälkäinen. Äiti koki, ettei maitoa tule tarpeeksi tai tarpeeksi nopeasti, sillä vauva imaisee vain kerran tai kaksi ja irrottaa otteen jatkaen imemistä. Nainen oli ottanut korviketta vahingossa liian vähän mukaan eikä tiennyt, mitä tehdä.

Äiti oli vauvan ja vauvan isän kanssa lähdössä vielä samana päivänä lentokoneella takaisin kotimaahansa Egyptiin. Passissa kuitenkin kesti odotettua kauemmin, joten vauva ja äiti lähtisivät vasta pari päivää suunniteltua myöhemmin. Perheen isä oli lähdössä alkuperäisellä lennolla töiden takia.

Salorannan mukaan äiti ei kehdannut mennä ulos vessasta, koska koki kaikkien tuijottavan heitä. Saloranta kertoo kokeneensa siinä hetkessä kaikki ne tunteet, mitä uutena pienen vauvan äitinä on: väsymys, epätoivo, pelko, riittämättömyys. Hän mietti, miten voisi auttaa. Hän epäröi hetken, ennen kuin tarjosi, mitä hänellä oli tarjota:

– Kysyin, miltä hänestä tuntuisi, jos yrittäisin imettää hänen vauvaansa sen verran, että vauva rauhoittuisi. Ja sitten mietittäisiin yhdessä, mitä seuraavaksi tehtäisiin.

Äiti tarttui tarjoukseen epäröimättä hetkeäkään. Saloranta imetti pientä, seitsemän päivän ikäistä vauvaa muutaman minuutin, jonka jälkeen vauva rauhoittui ja nukahti. He siirsivät vauvan äidin kantoreppuun nukkuvana. Helpottunut äiti halasi Salorantaa helpotuksesta itkevänä. Saloranta kertoi olleensa sen jälkeen hieman huolissaan siitä, miten vauvan isä suhtautuisi asiaan.

– Tultuani vessasta mies odotti minua syvästi kiitollisena ja kertoi, että muslimiuskon mukaan lapsemme ovat nyt maitosisaruksia, koska heitä on imetetty samasta rinnasta, Saloranta kirjoittaa.

Saloranta ja egyptiläisäiti viettivät vielä hetken yhdessä jutellen, kun he odottivat pienen vauvan passin valmistamista. He keskustelivat synnytyksestä ja imettämisestä sekä riittämättömyyden tunteista.

Saloranta kirjoitti aiheesta myös blogin Huffington Postiin. Blogikirjoitus julkaistiin eilen, ja linkki on levinnyt sosiaalisessa mediassa. Hän on myös saanut paljon positiivista palautetta muun muassa Facebookissa. 

Onko sinulla kokemuksia erikoisista imetystilanteista? Jaa ne kanssamme Facebookissa tai kirjoita tarinasi osoitteeseen: uutiset@mtv.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.