Suomalaismiehen epäillään välittäneen 235 000 litraa alkoholia asiakkaiden kotiovelle – vironviina.com -sivustoa pyörittänyt vältti syyttäjän mukaan 1,6 miljoonan verot

Syyttäjä vaatii käräjillä suomalaismiehelle rangaistusta tapauksessa, jossa Viron-viinan etämyynnissä epäillään vältetyn yli 1,6 miljoonaa euroa veroja.

Miehellä oli kaksi verkkokauppasivua, joilla myytiin muassa alkoholia ja savukkeita, ja tuotteet toimitettiin asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen. Nettisivut olivat nimillä vironviina.com ja balticbrännvin.se. Toiminta ajoittuu vuosiin 2014–2016.

Alkoholia ja alkoholijuomia myytiin syyttäjän mukaan reilut 235 000 litraa.

Syyttäjä vaatii Helsingin käräjäoikeudessa miehelle rangaistusta törkeästä veropetoksesta ja törkeästä alkoholirikoksesta sekä tämän määräämistä liiketoimintakieltoon. Syytetty kiistää rikokset.

Syyttäjän mukaan veropetoksella on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä ja veropetos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja