Suomalaislupaus kutkuttavassa tilanteessa Maranellossa – lähellä päästä Ferrarin F1-kuskiakatemiaan

Nuori kuljettajalupaus Tuukka Taponen antaa tällä viikolla näyttöjä Maranellossa yhdessä kolmen muun nuoren kanssa. Parhaalle on tarjolla paikka Ferrarin kuskiakatemiassa.

14-vuotias Tuukka Taponen on yksi neljästä kuljettajalupauksesta, jotka ovat tällä hetkellä Maranellossa Ferrarin kuskiakatemian johdon arvioitavana. He ovat edenneet valintavaiheeseen Ferrarin akatemian kykykilpailussa, jonka voittajalle on luvassa kuskisopimus italialaistallin ajo-ohjelmassa.

Vuonna 2006 syntynyt ja pian 15 vuotta täyttävä Taponen kisaa akatemiasopimuksesta yhdessä englantilaisen Oliver Bearmanin, Brasilian Rafael Chaves Camaran ja Australian Jesse Laceyn kanssa.

Taposen näytöt ovat kovaa valuuttaa kartingradalta, jossa hän on saavuttanut MM-hopeaa OK Junior -luokassa. Tällä kaudella Taponen ajaa kartingia Tony Kartin tehdastallissa.

Tiistaina aamulla Maranelloon saapunut nelikko käy läpi intensiiviset henkisiä ja fyysisiä kykyjä mittaavat testit, ajavat simulaattorilla ja pääsevät torstaista alkaen ajamaan Formula 4 -autolla Ferrarin yksityisellä testiradalla Fioranossa.

Viikonloppuna lupaukset pääsevät haastamaan radalla kahta Ferrarin ajo-ohjelman nykyistä kuljettajaa Dino Beganovicia ja James Whartonia.

Ferrarin verkkosivujen mukaan nelikon antamat näytöt arvioidaan viikon jälkeen huolellisesti, ja lopulta insinöörit tekevät ratkaisunsa, kuka heistä otetaan osaksi tallin junioriohjelmaa.

Edellinen Ferrarin akatemiasta F1-kuskiksi valmistunut kuljettaja on Mick Schumacher. Myös italialaistallin nykyinen kuljettaja Charles Leclerc ponnisti kuninkuusluokkaan akatemian suurlupauksena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja