Suomalaiskonkarin ura päättyy – 30-vuotinen olympiahaave murskaksi: "Sattuu"

Nykyaikaisen viisiottelun suomalaishuippu Laura Salminen jäi urallaan vaille haaveilemaansa olympiapaikkaa. Hän jäi viimeisessä olympiakarsintakisassa Kiinan Zhengzhoussa MM-välierien ulkopuolelle.

Salminen sijoittui uransa kolmansissatoista ja samalla viimeisissä MM-kisoissa 39:nneksi. Välieriin eteni 36 urheilijaa. Olympiapaikka Pariisiin on jaossa kolmelle parhaalle.

– MM-kisa ja näin viimeinen olympiakarsintakisa mun osalta takana. 30 vuotta kantamani haave kilpailla olympialaisissa jäi toteutumatta, ainakin tässä urheilulajissa. Ja se toki sattuu, Salminen, 37, sanoi tiedotteessa.

Kerran Salminen oli riipaisevan lähellä olympiapaikkaa. Hän päätyi Lontoon vuoden 2012 kisojen olympiakarsinnoissa tasapisteisiin liettualaisen Gintaure Venckauskaiten kanssa, mutta Venckauskaite sai kisapaikan MM-kisojen paremman menestyksensä ansiosta. Salminen nimettiin Lontooseen varaurheilijaksi, mutta kilpailemaan hän ei päässyt.

Tämänvuotiset Pariisin kesäolympialaiset järjestetään heinä-elokussa.

"Aika siirtyä viisiottelusta elämässä eteenpäin"

Tuoreissa MM-kisoissa Zhengzhoussa Salminen otti ensimmäisessä lajissa miekkailussa 14 voittoa ja kärsi 20 tappiota.

– Kisapäiväni alkoi huonolla miekkailulla, joka toki parani loppua kohden, mutta jäi heikoksi surkean alun vuoksi, Salminen ruoti.

Uinnissa Salminen kiteytti esittäneensä kauden parasta menoaan.

– Ampumajuoksussa tein urani parhaan ajan (11.40,15) ja nousin yksitoista sijaa. Juoksu kulki hienosti ja huomasin taas miten polttavan kuuma helle on mulle Pohjolan tytölle vain etu. 

– Hieno huomata, että näin 37-vuotiaanakin kehitystä tapahtuu, mutta aika tiimalasissa on mun osalta loppumassa, koska laji muuttuu, ja on aika siirtyä viisiottelusta elämässä eteenpäin tämän kauden jälkeen. Vaikka nyt harmittaa, elämä on edessä, ja uskon, että monta muuta hienoa asiaa on vielä tulossa.

Salminen voitti viisiottelussa juniorien Euroopan mestaruuden vuonna 2003. Aikuisissa hän sijoittui MM-kisoissa parhaimmillaan 15:nneksi Meksikossa vuonna 2018.

Salminen on kilpaillut viime vuosinakin erikseen kalpamiekkailussa, jossa hän on saavuttanut SM-mitaleja. Tuorein tuli toukokuussa, kun Salminen ylsi hopealle.

Lue myös:

    Uusimmat