Suomalaishiihtäjät toivottavat Therese Johaugin tervetulleeksi takaisin maailmancup-kiertueelle – "Hän on rangaistuksensa kärsinyt"

Maastohiihtomaajoukkue uudessa komennossa – muutokset olleet kosmeettisia 2:39

Viime viikolla tuli kuluneeksi kaksi vuotta, kun Norjan maajoukkuehiihtäjä Therese Johaug kärysi anabolisen steroidin klostebolin käytöstä. Johaug määrättiin kyseisestä tapauksesta 18 kuukauden kilpailukieltoon. Nyt kaksi vuotta myöhemmin norjalainen on kärsinyt rangaistuksensa ja palaa maailmancup-kiertueelle marraskuussa.

Ylälaidan videolla Suomen hiihtomaajoukkueen kommentteja tulevasta maastohiihtokaudesta.

30-vuotiaan Johaugin käryyn johtanut tapahtumaketju alkoi, kun hänen huulensa paloivat Norjan maajoukkueleirillä Italiassa vuonna 2016. Norjan hiihtomaajoukkueen lääkäri Fredrik S. Bendiksen hankki italialaisesta apteekista Trofodermin-nimistä huulivoidetta. Huulivoide sisälsi anabolista steroidia klostebolia, jonka käytöstä Johaug asetettiin 18 kuukauden kilpailukieltoon.

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto uskoo, että Johaug tulee olemaan huippukunnossa alkavalla maastohiihtokaudella.

– Therese tulee olemaan kova, ihan varmasti. Sitä ei tarvitse kyseenalaistaa, Haavisto sanoo.

Suomen tähtihiihtäjä Krista Pärmäkoski on sitä mieltä, että Johaug on rangaistuksensa kärsinyt ja sitä myöten tervetullut takaisin kiertueelle.

– Hän on tuomionsa kärsinyt, niin minun mielestä ihan oikeutettu kilpailemaan ja tervetullut taas mukaan, Pärmäkoski kertoo.

Ikaalisissa syntynyt Pärmäkoski odottaa innolla myös kisailua ladulla Johaugia vastaan.

– Odotan kovasti kamppailuja. Totta kai haluan hänet päihittää. Jokainen haluaa varmasti voittaa hänet, mutta kova vastustaja hän varmasti tulee olemaan. Therese on osoittanut, että hän on kovassa kunnossa, Pärmäkoski jatkaa.

"En luota kehenkään"

Alle kahden tuhannen asukkaan Osissa syntynyt Johaug kertoi hiljattain norjalaisen TV2:n haastattelussa, ettei voi ammattiuransa suhteen luottaa kehenkään, vaan on itse vastuussa tekemisistään.

– Olen oppinut, että olen itse vastuussa siitä, mitä teen. Enkä voi luottaa kehenkään, Johaug kommentoi.

Myös Suomen toinen hiihtoässä Kerttu Niskanen on kilpasisaruksensa Pärmäkosken kanssa samaa mieltä, että Johaug on tervetullut mukaan maailmancup-rinkiin.

– Se on nyt ollutta ja mennyttä, hän on tuomionsa kärsinyt. Oli oikein, että hän siitä kilpailukieltoa sai. Toivotaan, että homma jatkuu hänen osaltaan puhtain konstein, Niskanen tuumii.

Hiihdon maailmancup starttaa Rukalla 23. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat