Mainos

Suomalaiset ostavat innolla matkoja netistä

Suomalaiset ostavat yhä enemmän matkoja internetistä. Jopa reilu kolmannes ensi kesän lomamatkoista myydään netissä. Nettimyynnin hurja kasvu johtaa perinteisten myyntitoimistojen supistamiseen.

Matkailubisnes on onnistunut siinä, missä muut eivät: nettimyynnissä. Matkanjärjestäjät ovat myyneet ensi kesän matkoistaan jopa reilun kolmasosan internetissä. Tutkimuksen mukaan suomalaiset matkaajat ovat ahkerimpia netinkäyttäjiä Euroopassa.

"Ihan kaikkein keskeisin tekijä on luotettavuus. Suomalaisille näyttää olevan erittäin tärkeää myös internetpalvelun kotimaisuus, kolmantena tulee hinta" markkinointipäällikkö Terhi Hakulinen Suomen Matkatoimistosta selittää nettipalvelun suosiota.

Lentoliikenteessä elektroniset liput ovat lyöneet itsensä läpi muutamassa vuodessa. Finnairin kotimaan liikenteessä jo kahdeksan lippua kymmenestä on sähköisiä. Yhtiö velottaa kymmenen euron lisämaksun, jos asiakas haluaa sähköisen lipun rinnalle paperilipun.

"Kyllä tässä mittavat prosessisäästöt on saatu aikaan. Paperisen lentolipun pyörittäminen läpi palveluketjun maksaa ällistyttävän paljon rahaa", johtaja Paavo Virkkunen Finnairilta toteaa.

Hurjaa vauhtia kasvava nettimyynti johtaa väistämättä matkanjärjestäjien myyntiverkoston ja työntekijöiden karsimiseen. Aktiivinen kuluttaja puolestaan ansaitsee selvää rahaa.

"Nettivaraaja saa erikoisetuna nettivaraajan alennuksen, joka tällä hetkellä on kymmenen euroa per henkilö", kertoo markkinointipäällikkö Piiu Pukkila Finnmatkoilta.

Matkanjärjestäjien nettisivuilla laskuri pyörii tiuhaan pitkinä juhlapyhinä. Internet on auki silloinkin, kun matkatoimiston ovi on visusti kiinni.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.