Suomalaiset ahkeria pullonpalauttajia

Suomalaiset palauttavat kiitettävästi tyhjiä pulloja kauppaan. Uudelleentäytettävien pullojen palautusaste oli viime vuonna 98,7 prosenttia. Panimoala raportoi vuosittain palautusasteet Ympäristöministeriölle, joka seuraa kierrätysjärjestelmän tehokkuutta.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Risto Saarisen mukaan suomalaisten pullonpalautusaktiivisuus on maailman huippuluokkaa. Parantamisen varaakin on. -Valitettavasti aina on pieni joukko ihmisiä, jotka eivät välitä ympäristöstään tai siitä, minkälaisia seurauksia lasinsirpaleilla luonnossa voi olla, Saarinen harmittelee.

Monet juomat pakataan nykyään muovipulloihin, mutta olut säilyy parhaiten ja ilman makuvirheitä ruskeassa lasipullossa. Panimoliiton mukaan oluen uudet pakkausmuodot ovat kuitenkin jatkuvasti kehitystyön kohteina.

Tyhjiä pulloja toivotaan nopeasti takaisin kiertoon

Kesäkausi on panimoteollisuuden sesonkiaikaa ja pulloja tarvitaan jatkuvasti. Onkin tärkeää palauttaa tyhjät pullot ja juomakorit nopeasti uudelleen kiertoon, muistutetaan Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitosta. Uudelleentäytettäviä lasi- ja muovipulloja kiertää järjestelmässä noin 315 miljoonaa kappaletta. Määrä on optimoitu siten, että pulloja on sopivasti kaikille alalla toimiville panimo- ja virvoitusjuomatehtaille.

Syksystä lähtien pullokierrätyksestä vastaa kokonaisuudessaan Ekopulloyhdistys, joka jatkossa myös raportoi pullonpalautusasteesta. Yhdistyksen hallinnoimassa uudelleentäytettävien pullojen kierrätysjärjestelmässä on mukana valtaosa alan yrityksistä. Myös kauppa on järjestelmässä aktiivisesti mukana.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja