Suomalaiselta pelaaja-agentilta vankka varoituksen sana SM-liigaseuroille – "Voin taata sen"

Koronaviruspandemian aiheuttamat taloudelliset haasteet saattavat pakottaa SM-liigaseurat lomauttamaan pelaajiaan. Pelaaja-agentti Markus Lehto antaa kuitenkin varoittavan sanan.

Monet urheiluseurat ovat joutuneet taloudellisesti ahtaalle koronaviruspandemian aiheuttaman tilanteen vuoksi. Esimerkiksi monet SM-liigaseurat ovat aloittaneet yt-neuvottelut hillitäkseen taloudellisia haasteita.

Toistaiseksi lomautukset ovat koskeneet vain muuta seuran henkilökuntaa, mutta esimerkiksi Sport ja Jukurit ovat ilmoittaneet neuvottelevansa myös pelaajien kanssa.

Pelaaja-agentti Markus Lehdon mukaan seurojen kannattaa miettiä pelaajien lomauttamista tarkoin, sillä se antaisi lomautetuille pelaajille mahdollisuuden purkaa sopimuksensa.

– Työnantajan kannattaa miettiä tosi tarkkaan, haluaako mennä sille asteelle, että alkaa lomauttamaan pelaajia. Pelaajille syntyy tuo sopimuksen purkamismahdollisuus, Lehto kommentoi MTV Urheilulle.

Lehdolla on myös vakaa uskomus siihen, ettei tähtipelaajien palkat tule putoamaan tulevaisuudessa. Taitopelaajat ovat kuitenkin seuroille yleisömagneetteja, jotka tuovat myös täytettä kassavirtaan.

– Voin taata sen, että kynnelle kykenevien tähtien tulotaso ei tule putoamaan. Jos seura haluaa lomauttaa heidät, he eivät välttämättä jää enää siihen seuraan. Kyllä heille löytyy ottajia. Se kannattaa tosi tarkkaan miettiä, haluavatko laittaa sellaisen sekamelskan pystyyn vai mennä sopimusteitse niin pitkälle mahdollista ja järkevää, Lehto pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat