Mainos

Suomalaisasiantuntijat: Kreikka-paketti ei valmistu maanantaina

Suomalaiset talouasiantuntijat eivät usko, että 130 miljardin euron Kreikka-pakettia saadaan valmiiksi vielä ensi maanantaina euromaiden valtiovarainministerien kokouksessa.

Paketin lopullisessa valmistelussa voi mennä jopa kuukausia.

– Kyllä olisin itse asiassa yllättänyt, jos kaikki asiat olisivat paketin suhteen valmiina jo maanantaina, Työeläkeyhtiö Varman varatoimitusjohtaja Risto Murto sanoo.

Sampo Pankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki on samoilla linjoilla.

– Heikolta näyttää. Viikonloppuna ei välttämättä saada jotain mutta ensi viikolla olisi syytä päästä eteenpäin, hän sanoo.

Kreikan seuraava 14 miljardin euron lainaerä erääntyy maksettavaksi maaliskuun puolivälissä. Siihen mennessä tukipaketti tai ainakin osa siitä pitäisi saada sovituksi. Kuoppamäen mukaan parantuneet talousnäkymät ovat hillinneet varsinkin vahvimpien euromaiden kiirettä päästä neuvotteluissa lopputulokseen.

– Tuntuu siltä, että vakaampi markkinatilanne antaa kolmen A:n maille Saksallle, Suomelle ja Hollannille ikään kuin aikaa ja tahtoa hiillostaa Kreikkaa edelleen konkreettisempiin toimenpiteisiin vaadittujen toimenpiteiden osalta. Myös kreikkalaiset näyttävät haraavan vastaan eli ollaan jonkinlaisessa pattitilanteessa, Kuoppamäki toteaa.

Varman Murto epäilee, että paketti voi kokonaisuudessaan venyä jopa toukokuulle, Kreikan seuraavien parlamenttivaalien yli. Hänestä se olisi jopa johdonmukaista, jotta Kreikan seuraava hallitus saadaan sitoutetuksi euromaiden vaatimuksiin.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) viestitti eilen, että poliittiset edellytykset sovun syntymiselle maanantaihin mennessä ovat edelleen olemassa.

Katso Markus Pirttijoen juttu (Seitsemän uutiset 16.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.