Suomalainen Jussi Hirsikoski heräsi yli tuhat kuolonuhria vaatineeseen maanjäristykseen – jälkijäristykset jatkuvat Turkissa edelleen

4:54
Suomalainen Jussi Hirsikoski heräsi aamuyöllä Turkkia ja Syyriaa ravistelleeseen maanjäristykseen.

Yli tuhat ihmistä on kuollut Turkkia ja Syyriaa ravistelleessa maanjäristyksessä. Järistys iski Turkin kaakkoisosaan viime aamuyönä kello kolme Suomen aikaa. Järistys oli voimakkuudeltaan 7,8 magnitudia.

MTV Uutiset Live tavoitti suomalaisen Jussi Hirsikosken Etelä-Turkin Mersinistä. Mersin sijaitsee noin 200 kilometrin päässä pahimmalta järistysalueelta. Järistys tuntui Mersinissä asti.

– Aika paljon on jälkijäristyksiä. Ihmiset ovat hakeutuneet aika lailla pois sisätiloista niiden takia. Koulut on suljettu ainakin täällä Mersinissä. Koko ajan on pieniä jälkijäristyksiä.

Järistykset alkoivat neljältä aamuyöllä paikallista aikaa. Hirsikoski oli tuolloin nukkumassa. Järistys tuntui niin voimakkaana myös Mersinissä asti, että ihmiset heräsivät ja lähtivät ulos.

– Talot heiluivat ja ihmisiä kokoontui paljon ulos ja puistoihin pois rakennusten läheltä. Tiettävästi täällä Mersinissä ei ole romahtanut taloja. Adanassa ja Hatayssa, mitkä ovat tässä aika lähellä on kokonaisia rakennuksia sortunut.

Hirsikoski kuvailee, että järistyksiä tuli kaksi ja ne olivat niin pitkäkestoisia, että niihin varmasti heräsi. Hirsikoski ja hänen huonetoverinsa keskustelivat tilanteesta, mutta päättivät lopulta pysyä sisätiloissa.

– Tutkailimme tilannetta ja mietimme vaihtoehtoja. Katsoimme kyllä, mistä pääsemme tarvittaessa nopeasti ulos turvaan, mutta emme lähteneet, kun totesimme järistyksen menneen siltä erää ohi.

Hirsikoski kuvailee tunnelman olevan tällä hetkellä odottava. Ravintolat sulkevat oviaan jälkijäristysten pelossa. Pahimmille kriisialeille on jo aloitettu erilaisia keräyksiä ihmisten auttamiseksi. Ihmisiä kehotetaan esimerkiksi luovuttamaan verta. Lisäksi alueille kerätään vilttejä, huopia ja saniteettituotteita. Jälkijäristyksiä tulee edelleen.

– Olemme nyt Mersinin keskustassa ja juuri jouduimme tulemaan moskeijasta ulos, kun kattokruunut alkoivat heilua niin voimakkaasti, ettemme uskaltaneet jäädä pidemmäksi aikaa sisälle. Paikalliset ovat aika järkyttyneitä kyllä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja