Mainos

Suomalainen Isis-soturi Ylelle: Mahtava meininki täällä

Yle kertoo Syyriaan lähteneen Jonin tarinan. Parikymppinen mies kuvailee verkkoviesteissään toimittajalle meininkiä mahtavaksi.

Joniksi kutsuttu Isis-taistelija on parikymppinen kantasuomalainen mies Itä-Suomesta. Mies kertoo Ylelle matkustaneensa Syyriaan syyskuun lopussa ainoan ystävänsä, latvialaisen nettikaverinsa kanssa. 

Kun Ylen toimittaja kysyy, minkälaista Syyriassa on, Joni vastaa meiningin olevan mahtava. Valittamista ei ole.

Joni ei salaile suomalaisuuttaan.

– Epäjumaluudet kuten siniristilippu ja eduskuntatalo ovat jääneet taakseni. Ikuisesti, in shaa Allah, hän tviittaa Ylen mukaan.

Joni kertoo netin keskustelupalstoilla olevansa yksinäinen nettierakko.

– Olen yksinäinen tyyppi, joka istuu koneella kaiket päivät.

Ylen toimittajalle hän kertoo, ettei ollut käynyt Suomessa moskeijassa kertaakaan kääntymisenkään jälkeen. Syynä oli liian kaukainen sijainti.

Keväällä 2014 Joni tunnusti nettikavereilleen, että oli Helsingissä käydessään nähnyt kadulla ”muslimin näköisiä ihmisiä”, mutta ei uskaltanut puhutella heitä.

Nyt Syyriassa asuva Joni kertoo voivansa kuvitella palata Suomeen vain, jos ja kun  Suomesta tulee osa islamilaista valtiota.

Se on lupaus Herralta että Islaminusko tulee hallitsemaan koko maailmaa joku päivä, ja Jumala ei koskaan riko lupaustaan, Joni kirjoittaa Ylen mukaan.

Kysymykseen, oletko tappanut, Joni vastaa:

– Mahdollisuutta ei vielä ole tullut. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.