Suolaista ja makeaa dippailua

Lime-smetanadippi:

  • 200 g ranskankermaa tai smetanaa
  • 1 lime
  • 2 anjovisfileetä
  • 1 rkl tilliä
  • 1 valkosipulin kynsi raastettuna
  • suolaa
  • pippuria

Raasta limen kuori ja purista mehu. Hienonna anjovis ja tilli. Sekoita kaikki raaka-aineet smetanan joukkoon ja anna maustua kylmässä.

Salsadippi

  • 3 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tuore punainen chili
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 sitruuna
  • 0,5 dl öljyä
  • mustapippuria

Kuutioi tomaatit, paprika, sipuli, chili sekä valkosipuli. Kuullota kaikki paitsi tomaatti nopeasti öljyssä ja lisää sokeri, suola, sitruunan mehu sekä pippuri ja anna hautua 10 min. Lisää lopuksi tomaattikuutiot ja tarkista maku.

Mascarponevaahto

  • 1 prk Mascarpone- juustoa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 appelsiini
  • 1 tl vaniljasokeria

Vaahdota vaniljakastike. Raasta appelsiinin kuori ja lisää se vaahtoon. Sekoita keskenään mascarpone- juusto, sokeri sekä appelsiinin mehu. Yhdistä juustoseos vaniljavaahtoon ja tarjoa kesäisten marjojen ja hedelmien kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja