Suojaa kätesi kuivuudelta – panosta hanskoihin ja käsivoiteeseen

Kuivat, halkeilevat kädet eivät ole kaunista katseltavaa eivätkä myöskään tunnu mukavalta. Suojaa kätesi kuivuudelta panostamalla kunnon hanskoihin ja käsivoiteeseen.

Talvi on saapunut ja on aika suojata iho viimalta ja pakkaselta. Kädet ovat varpaiden lisäksi alttiita paleltumaan, joten on tärkeää huolehtia, siitä että ne suojataan hyvin kylmältä. Pakkasen lisäksi myös kuiva huoneilma saa kädet kärsimään kosteudenpuutteesta, jolloin ne kuivuvat ja hilseilevät helpommin.

Kädet piiloon

Tärkeintä on panostaa kunnon hanskoihin. Väliä ei ole onko ne sormikkaat, rukkaset, lapaset tai tumput. Tärkeintä on, että sormesi ovat suojassa kylmältä. Kätesi kiittävät myöhemmin.

Voiteista suojaa

Hanskat eivät ole ainoa suoja käsillesi. Jos haluat helliä käsiäsi ja pitää niistä erityistä huolta, käytä käsivoidetta. Voide jättää käsillesi näkymättömän suojan ja hellii ihoasi. Kylmä ja kuiva ilma kuivattavat ihoa nopeasti, joten suositeltavaa olisi, että käsivoidetta lisättäisiin monta kertaa päivässä. Kevyt hieronta käsille voiteen levityksen yhteydessä kiihdyttää verenkiertoa käsissä. Muista levittää voidetta myös ennen nukkumaanmenoa, yön aikana voide ravitsee ja korjaa vaurioita ihossa.

Hellää käsienpesua

Käsiä pestessäsi, suosi helliä pesunesteitä, jotka eivät kuivata ihoa. Sen lisäksi, että hellät pesunesteet hoitavat käsiäsi nyt, ne myös hidastavat ihon ennen aikaista ikääntymistä. Muista myös levittää käsivoidetta käsienpesun jälkeen.

MTV3/Helmi

Lähde: Hello!

Kuva: Shutter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja