SUL:n huippu-urheilun valmennuspäälliköksi Tuomo Salonen

Yleisurheilun lajiliitto SUL:n huippu-urheilun valmennuspäälliköksi on valittu Tuomo Salonen, SUL tiedottaa. Sopimus on 2+2-vuotinen.Salonen, 31, on oikeustieteiden maisteri, joka on menestynyt kestävyysjuoksijana, ollut maajoukkueen kapteenina ja toiminut kilpailumanagerin ja maantiereittien mittaajan tehtävissä.

Salonen aloittaa työt heti ja työskentelee SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtajan Jarkko Finnin alaisuudessa ja työparina. Salosen työhön kuuluvat SUL:n valmennusryhmäurheilijoiden ja heidän valmentajiensa toiminnan tukeminen, yleisen sarjan arvokilpailujen valinta- ja valmisteluvastuu sekä arvokilpailujoukkueiden johtaminen ja huippu-urheilun sidosryhmätoiminta.

– Tämä on mielenkiintoinen ja haastava tehtävä. Työ huippu- ja kilpaurheilun parissa on ollut mielessä, ja kun tämä paikka tuli hakuun, se kiinnosti heti. Sain myös yhteydenottoja, jossa minua kannustettiin hakemaan paikkaa, Salonen kertoo tiedotteessa.

Finni on tyytyväinen pestauksesta.

– Tähän haettiin henkilöä, joka ymmärtää ja tuntee urheilijan arjen ja valmennusprosesseja, kansainvälistä yleisurheilua ja omaa hyvät kommunikaatio- ja ihmissuhdetaidot. Näiden ominaisuuksien ohella Salonen on tehokas ja terävä toimija, jolla on hyvä reagointikyky ja valmius, eli hän vastasi haettuun profiiliin todella hyvin, Finni sanoo.

– Kiteyttäisin työn niin, että Salosella erityisenä tekemisen kohteena on auttaa ja mahdollistaa kärkiurheilijoita ja heidän valmentajiaan ottamaan kaikki irti valmennusprosessista ja tuottaa näin mahdollisimman kovaa kansainvälistä menestystä.

"Meillä on laaja kattaus urheilijoita"

Näkymiä kansainväliseen menestykseen Salonen kuvaa lupaaviksi.

– Meillä on laaja kattaus urheilijoita, ei vain 2–3 nimeä, jotka voivat nousta arvokisojen finaaleihin ja jopa mitaleille. Toki se vaatii urheilija-valmentajapareilta onnistumista, ja sen edellytyksiin pitää pystyä puuttumaan.

Mailerina Espoon Tapioiden riveissä Kalevan kisoista viisi ja SM-halleista 10 mitalia juosseen Salosen juoksut jatkuvat, mutta pääpaino on uudessa pestissä.

– Aion käydä jatkossakin lenkillä, mutta tietysti tämän työn hoitaminen menee oman harjoittelun edelle, Salonen sanoo oman kilpailu-uransa jatkosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja