Sukupuoli vaikuttaa mustasukkaisuuteen: Näin miehet ja naiset reagoivat

Mustasukkaisuuden laatu riippuu sukupuolesta, The Frisky uutisoi. Miehet ovat erityisen huolissaan, onko nainen pettänyt häntä seksuaalisesti, kun taas naisia huolestuttaa emotionaalinen pettäminen.

Mikä on pahempaa, kumppanin pettäminen fyysisesti vai emotionaalisesti? Uusimman tutkimuksen mukaan vastaus riippuu sukupuolesta. Scrantonin yliopiston tekemä tutkimus osoittaa, että miehet ovat mustasukkaisia naisten seksuaaliluonteisista suhteista, kun taas naiset pitävät pahempana sitä, että miehet rakastuvat toiseen naiseen.

Apulaisprofessori Barry Kuhle päätyi tähän lopputulokseen tutkittuaan tv-ohjelma Pettäjiä. Tutkimusryhmä kiinnitti huomiota siihen, miten ihmiset reagoivat, kun heidän kumppaninsa jää kiinni pettämisestä. Enemmistä miehistä tivasi pettäneeltä kumppanilta seksiin liittyviä kysymyksiä, kuten "oliko hän parempi sängyssä kuin minä?", kun taas naiset halusivat tietää, onko kumppani rakastunut vieraaseen.

Kuhle uskoo, että erot mustasukkaisuudessa ovat evoluution seurausta. Jo ammoisina aikoina miesten tuli huolehtia, ettei lapsi ollut vieraan miehen siittämä. Naisten piti sen sijaan huolehtia, ettei heille huolenpitoa ja turvaa tarjoava mies muodostaisi läheisiä siteitä toisen naisen kanssa.

Jo aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että sukupuolten välillä on eroavaisuuksia. Vuonna 2009 Evolutionary Pscychology-lehdessä julkaistu tutkimus osoitti, että seksi häiritsee miehiä enemmän, kun taas naisia häiritsee emotionaaliset siteet.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: yourtango.com

Kuvat: Shutterstock/Diego Servo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja