Suklaa-sitruspiirakka

  • pohja:
  • 125 g sulatettua voita
  • 100 g sulatettua tummaa suklaata
  • 1 muna
  • 3 rkl kylmää vettä
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • täyte:
  • ½ sitruuna
  • 1-2 sitruunan mehu
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, sekoita tasaiseksi. Kun seos on vielä lämmin, sekoita joukkoon muna, kylmä vesi ja vehnäjauhot. Tee taikinasta pallo ja levitä se voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan käsin. Leikkaa sitruuna pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Soseuta seos sauvasekoittimella ja kaada täyte vuokaan. Paista 200°c:ssa 30–35 minuuttia.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat