Peter Madsenille vaaditaan elinkautista toimittaja Kim Wallin tappamisesta sukellusveneessä – seksuaalirikos tehty "erityisen vaarallisella tavalla"

Tanskalainen keksijä Peter Madsen on saanut syytteen toimittaja Kim Wallin tappamisesta. Madsen sai tänään syytteen muun muassa tahallisesta taposta, joka vastaisi Suomessa murhaa.

Kööpenhaminan poliisi kertoo tiedotteessa, että todistusaineistojen mukaan Madsen suunnitteli tekoaan tarkkaan etukäteen. Poliisin mukaan Madsen tappoi ruotsalaistoimittaja Kim Wallin joko kuristamalla tai viiltämällä hänen kaulansa auki.

Lisäksi poliisin mukaan Madsen silpoi ruumiin ja hävitti sen mereen. Madsenia syytetään myös meriturvallisuuden vaarantamisesta. Wallin torso löytyi syksyllä merestä. 

Tapaukseen liittyy myös seksuaalirikoksia. Kööpenhaminan poliisi sanoo, että seksuaalirikokseen ei sisälly yhdyntää mutta että kyseinen rikos on tehty erityisen vaarallisella tavalla.

Syyttäjä vaati Madsenille elinkautista vankeusrangaistusta. 

Madsenin tutkintavankeus jatkuu ainakin 7. helmikuuta saakka. Häntä esitetään pidettävän vangittuna oikeudenkäynnin alkamiseen asti. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa Kööpenhaminan poliisin mukaan maaliskuun alkupuolella.

0:27

Artikkelia täsmennetty ja lisätty yksityiskohtia klo 16.38

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja