Suihkuhuone

Muutoksen suunnittelu Marianne Sundell

Nelihenkinen perhe toivoi suihkuhuoneen muuttuvankodinhoitohuoneesta tyylikkääksi suihkuhuoneeksi. Peruslähtökohtana oli, että kaikki laatat ja kalusteet vaihdettaisiin remontin yhteydessä ja yleisvalaistusta tehostettaisiin. Pyykinpesu nousi päällimmäiseksi teemaksi, sillä pesutorni oli aivan oviaukon vieressä. Sillä paikalla toimiminen oli hankalaa ja epäkäytännöllistä, sillä koneidenovienollessa auki ne tukkivat koko sisääntulon. Allastaso oli myös hiukan pieni ajatellen perheen aamu- ja iltatoimia sillä useamman perheenjäsenen oli hankala peseytyä samaan aikaan.

Koska sisääntulonäkymä oli putkimainen ja huoneesta tuli i:n muotoinen kapea käytävä, konseptuaalisessa suunnitelmassa ehdotin pesukonetornin siirtämistä takaseinälle. Siellä ovet avautuvat seinustaa vasten ja työskentelylle jää enemmän tilaa. Koneet kätkettiin liukuovien taakse, jotka toimivat samalla myös suihkuseinämänä ja näin näkymästä saatiin suihkuhuoneen omainen kun koneet eivät ole näkyvissä. Samalla huone tuntuu pidemmältä, kun suihkun takanurkka näkyy heti sisäänastuttaessa, ja näkymä on myös leveämpi koska vasemmalla seinustalla on ainoastaan matalaa kalustetta. Tämä suunnitelma vaati rättipatterin, vesipisteen ja sähköpisteiden siirtoja ja samalla koko suihkuhuoneen vedeneristys tehtiin tämänpäivän standardeja vastaaviksi. Lattiaan asennettiin lattialämmitys.

Uudet isot valkoiset laatat avarsivat huonetta ja ne toimivat rauhallisena taustana selkeille kalusteille. Avaruutta lisäsi myös yleisvalaistuksen uusiminen. Huoneeseen rakennettin uusi alaslaskettu katto, jonne upotettiin himmennettävät halogeenilamput.

Liukuoven yläkisko upotettiin osaksi kattoa ja alaslasketun katon yläpuolella saatiin kätevästi piilotettua uudet vesi- ja sähkövedot. Huoneen perspektiiviä tehostettiin kun suihkunurkka laatoitettiin harmaalla 5cm kapealla ja pitkällä laatalla. Sauman harmaa sävy mukailee laattaa, jotta nurkkaus olisi rauhalinen ilmeikkäästä tiililadonnasta huolimatta. Nurkkaukseen laitettiin myös opaalin värisiä lasiupotuksia. Upotukset näkyvät kun molemmat liukuovet ovat pesukoneen edessä. Tämä samanaikainen sävyn toisto edempänä liukuovessa ja suihkun takaseinällä lisää myös tilan syvyyden tuntua. Suihkunurkkauksen harmaus jatkuu kauttaaltaan lattiassa.

Käsienpesualtaan malliksi valittiin malja, sillä näin itse kalusteen korkeus olisi matalampi ja suihkunurkkaukseen meno tuntuu avarammalta. Samalla tason pituus saatiin maksimoitua. Valkoinen malja korostuu kauniisti massiivipuista pähkinäpuutasoa vasten. Avaruutta lisää yläkaapiston kapea horisontaalilinja. Suorakaidemaisia linjoja rikkoo laatikoston vinottainen sijoitelu nurkassa.

Valkoinen seinälaatta Ep Marmi mattavalkoinen 31,6 x 59,2 Harmaa seinälaatta IV Milano mini 5 x 60 Lattialaatta Imo quarzo vaalean harmaa 10 x 10 Lasimosaiikki opaali 5 x 5

Kaikki pohjatöihin tarvittavat tasoitteet, vedeneristykset, laastit ja sauma-aineet sekä lattialämmitys hankittiin laattojen hankinnan yhteydessä Laattapiste Collection:ilta.

Käsienpesuallas Tokyo 40 x 15 x 40 cm Rättipatteri Ibis

Laattapiste Collection, 09-878031 Vantaa

Suihkuhuoneen remontti toteutettiin ammattiataidolla nykypäivän vedeneritysstandardeja vastaavaksi. Työn hyvä laatu takasi kauniin lopputuloksen.

Maalaus ja rakennus P. Pakarinen, 0400-441457 Uusimaa

Kalusteet tehtiin erikoismittaisina. Yläkaappien rungon sävy: pähkinä. Matta-alumiinikehykselliset ovet maitolasilla ja peilillä. Runko on matalampi yläkaapeissa, jotta ovissa ei tarvita vetimiä. Taso massiivipuuta sävy: pähkinä, koko 400 x 1300, takalevyn korkeus 200. Korkeakiiltoiset laatikostonovet sävy: valkoinen. Vetimet sävy: kromi.

Liukuovet sävy:opaali. kehykset ja jakolistat sävy: matta alumiini

Gatto, 09-62275101 Helsinki

Pesuallashana Talis S sävy:kromi Suihkuhana Talis sävy:kromi Suihkutanko 90 cm Unica D sävy:kromi + metallinsävyinen letku

Hansgrohe / Juhani Niemi Oy, 09-4777030 Helsinki

Upotettavat haloogeni valaisimet Rinaldo mallistosta, maitolasi kuvulla. Himmennyksen ja maitolasikuvun ansiosta valo on tasaisen pehmeää koko suihkuhuoneessa.

Highlight Art, 09-2411734 Helsinki

Hammasharjateline Zack sävy: harjattuteräs

Formverk, 09-6214611, Helsinki

Haitaripeili sävy: matta alumiini

Wanda, 09-6121003 Helsinki

Keraaminen saippuateline Katossa oleva metallitanko sävy: harjattuteräs Säilytyskorit shampoopulloille sävy:kromi (imukupit vaihdettiin eri tyylisiksi)

Jysk, 09-47803828 Vantaa

10kpl imukuppikoukkuja

Ikea, 09-34829400 Espoo

Harmaat pyyhkeet, Finlayson uusi imukykyisempi laatu

Kodin Ykkönen, 0105346300 Espoo

Rosteriset lattiakaivojen kannet

K-Rauta Merituuli, 0447766409 Espoo

Laatikoston pyörät

Rengastalo, 09-4542670 Helsinki


(t.i.l.a. 3, 18.1.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja