Mainos

"Subu-matkoilta" tuliaisina tuhansia subutex-tabletteja Suomeen

Poliisi on saamassa valmiiksi esitutkinnan subutex-lääkkeiden salakuljetus-, levitys- ja välitysorganisaation toiminnasta Rovaniemen alueella.

Yhden päätekijän, nuorehkon suomalaismiehen, epäillään organisoineen ”subu-matkoja” Ranskaan. Matkojen idea oli se, että henkilöt salakuljettivat kehonsa sisällä subutexia Suomeen, osittain suoraan Rovaniemelle, osin Helsingin kautta.

Lääkeet ostettiin Ranskassa katukaupasta tiettävästi melko huokeaan hintaan.

Vuoden 2011 aikana organisaation epäillään välittäneen noin 3 000 subutex-tablettia Rovaniemelle.

Esitutkinnan aikana on ollut vangittuna yhdeksän henkilöä ja kiinniotettuna tai pidätettynä yli 30 henkilöä. Tällä hetkellä vangittuna on yksi jutun päätekijöistä, matkojen organisoija. Juttua tutkitaan törkeinä huumausainerikoksina.

Tutkinnan aikana on selvinnyt myös törkeitä varkauksia, ryöstöjä sekä muuta rikollisuutta.

"Rovaniemestä tullut huumekaupunki"

Poliisi on saanut takavarikkoon muutamia tuhansia euroja rahaa ja jonkin verran anastetuksi epäiltyä omaisuutta.

Poliisin käsityksen mukaan subutexin käyttäjät hankkivat rahat aineisiin ainakin osittain sosiaalituilla ja erilaisilla rikoksilla. Osa käyttäjistä on antanut pankkikorttinsa välittäjille, jotka ovat voineet käydä nostamassa käyttäjien saamat tuet suoraan itselleen.

- Rovaniemestä on tullut tällainen huumekaupunki. 2000-luvun vaihteesta lähtien subutexiä on käytetty täällä paljon, kuvailee rikosylikonstaapeli Martti Karjula Keskusrikospoliisista.

- Ennen Subutexiä amfetamiini aiheutti vastaavia ongelmia. Nyt suuri osa amfetamiinin käyttäjistä on siirtynyt subuun tai sitten he ovat sekakäyttäjiä, jatkaa Karjula.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.