Stubbin pääministeriys loppui noloihin kuviin, näin hän käänsi suosionsa: "Sisäpolitiikan mutapaini oli hänelle yllätys"

Analyysi: Stubbin pääministerikausi loppui noloihin kuviin, näin hän käänsi suosionsa 6:03
Miten vanhat synnit annettiin anteeksi ja Stubbin poliittinen ura etenikin siihen, että hänet nimitetään tänään Suomen 13. presidentiksi? Katso analyysi videolta.

Tänään Suomen presidentiksi nimitettävän Alexander Stubbin ura ei ole aina edennyt ruusuisesti.

MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäen mukaan Alexander Stubbin uran voi jakaa karkeasti kahteen osaan. Ulkopolitiikassa hän on usein loistanut, mutta sisäpolitiikassa haasteita riitti.

– Selvästi tämä sisäpolitiikan mutapaini, sen kovuus ja mitä niissä tehtävissä vaaditaan, se oli hänelle varmaan vähän yllätys, Lehtimäki sanoo.

Vuoden 2015 eduskuntavaalit olivat Stubbille vaikeat. Hän oli vuotta aiemmin saanut Jyrki Kataiselta johdettavakseen puolueen, jota politiikantoimittajat kuvailivat uppoavaksi laivaksi.

Stubb on kulkenut politiikassa lähes 20 vuoden polun 2:22
Katso tiivistelmä Stubbin hetkistä 20 vuoden ajalta politiikan pyörteissä.

– Pääministerikausi loppui aika noloihin kuviin. Kaikki me, jotka poliitiikkaa seurasimme, muistamme kuinka 2015 eduskuntavaalien alla Stubb oman hallituksensa kanssa äänestää kaikkia esityksiään vastaan ja hallitus oli hajoamisen partaalla, Lehtimäki muistelee.

Stubbin pääministeriys kestikin vain vuoden. Seuraavana vuonna kokoomuksen puheenjohtajan valtikka ja valtiovarainministerin paikka siirtyi Petteri Orpolle.

Miten vanhat synnit annettiin anteeksi ja Stubbin poliittinen ura etenikin siihen, että hänet nimitetään tänään Suomen 13. presidentiksi? Katso analyysi videolta artikkelin alusta.

MTV Uutiset seuraa presidentin virkaanastujaisia koko päivän. Katso suoraa lähetystä MTV Katsomosta

Lue myös:

    Uusimmat