Mainos

STTK: Tänään on se päivä: Suomalainen palkansaaja on nyt tienannut pörssipomon päiväpalkan

Suomalainen palkansaaja on tänään, 8. helmikuuta, tienannut vuodenvaihteen jälkeen saman verran kuin pörssilistatun suuryhtiön toimitusjohtaja ansaitsee päivässä, laskee STTK.

Laskelma perustuu yhtiöiden vuosikertomuksiin ja Tilastokeskuksen tietoihin. Suuryhtiöiden toimitusjohtajien kokonaisansioiden mediaani oli vuonna 2015 yhteensä 1 170 440 euroa vuodessa, palkansaajien 37 038 euroa. Laskelma perustuu oletukseen, että toimitusjohtajat tekevät vuodessa 300 työpäivää, palkansaajat 252.   

Toimitusjohtajan päiväansioksi tulee siten 3 901 euroa ja palkansaajan 147 euroa. Palkansaajalta menee siten 27 työpäivää toimitusjohtajan päiväansion saavuttamiseen.

– Työtä tekevät keskituloiset kokevat, että kasvun hedelmät eivät ole jakaantuneet yhteiskunnassa oikeudenmukaisesti eikä markkinatalous toimi reilulla tavalla, sanoi STTK:n elinkeinoasioiden päällikkö Antti Aarnio.  

STTK aikoo seurata jatkossakin, miten toimitusjohtajien ja palkansaajien ansioiden välinen suhde kehittyy.  

– Kuilun leveneminen tulevaisuudessa ei ole yhteinen etu ja siksi palkkaeroista ja palkitsemisesta on keskusteltava, Aarnio sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.