Mainos

STT:n doping-jutussa kaksi uutta todistajaa

Suomen Tietotoimiston doping-jutun käsittely jatkui tänään Helsingin hovioikeudessa. Uutta tietoa saatiin lähinnä kohujutun lähteistä.

STT ja dopinguutisointi

STT:n doping-jutun päälähteet olivat lääkäri, entinen huippu-urheilija ja hiihtovalmentaja, kertoi jutun kirjoittaneen STT:n toimittajan aviomies. Juuri muuta uutta tietoa ei oikeudenkäynnistä herunutkaan. Jutun kirjoittanut Johanna Aatsalo-Sallinen väittää edelleen, että Jari Räsänen käytti kasvuhormonia.

Myös Räsänen itse oli paikalla oikeudessa. Hänen mukaansa Aatsalo-Sallisen puheet eivät pidä paikkaansa.
Räsänen sai käräjäoikeudessa 350 000 markan korvaukset STT:n väärästä uutisoinnista. Hovioikeudessa hän vaatii miljoonaa markkaa.

Kaksi uutta todistajaa

Oikeutta ei kuitenkaan käydä siitä, käyttikö Räsänen hormoneja vai ei. Asianajaja Petteri Sotamaan mukaan puolustuksen kannalta on kyse siitä, onko päämiehillä ollut riittävät syyt uskoa uutisia tosiksi. Tätä uskoa todistamaan oikeuteen marssitettiin kaksi uutta todistajaa.

Oikeussalin ulkopuolella

Toinen heitä oli Aatsalo-Sallisen aviomies. Nykyisin suojelupoliisissa työskentelevä Sami Sallinen tekee niin salaisia töitä, että hän todisti sermin takaa, jotta yleisö ei olisi nähnyt hänen kasvojaan. Poliisi puolusti vaimoaan voimakkaasti ja kertoi opettaneensa hänelle samanlaisia keinoja kuin mitä poliisi käyttää rikostutkinnassa. Aatsalo-Sallinen ei ole missään vaiheessa kertonut mihin lähteisiin hän on juttunsa perustanut. Aviomies sen sijaan kertoi oikeudessa, että jutun päälähteet olivat lääkäri, entinen huippu-urheilija ja hiihtovalmentaja. Nimiä ei kuitenkaan kerrottu.

Toinen uusi todistaja oli mikkeliläismies, joka puolestaan kertoi kuulleensa jyväskyläläismieheltä Räsäsen ostaneen kasvuhormonia. Tätä jyväskyläläistä hän ei kuitenkaan nimennyt ja tiedotkin hän on kertonut vasta sen jälkeen, kun STT:n juttu tuli kaksi ja puoli vuotta sitten julki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.