Strutsin maksakepakot ja hunajaglaseerattu strutsinvarras 21.6.2000

Valmistetaan strutsin lihaa grillillä. Maukkaita ideoita strutsinlihasta on antamassa strutsitarhaaja Marja Rautala

300g strutsin maksaa kuutioituna
6 pekoniviipaletta
3-4 sipulia
12 herkkusientä
öljyä suolaa, mustapippuria

Lämmitä grilli noin 180C asteeseen. Pujota maksapalat, pekoniviipaleet, sipuli ja sienet vuorotellen neljään metalliseen grillitikkuun. Asettele tikut grillille. Sivele ne öljyllä, mausta suollalla ja pippurilla. Kypsennä vartaita noin 10-15 minuuttia. Voit valella vartaita öljyllä kypsymisen aikana. Kääntele vartaita usein kypsennyksen aikana. Tarjoa vartaa heti esim. grillatun maissin tai uusien perunoiden ja salaatin kera.

Hunajaglaseerattu strutsinvarras

Marinadi:


1 dl punaviiniä
1/2 silputtu sipuli
1/2 tl rosmariinia
1/2 tl timjamia
2-3 murskattua valkosipulin kynttä
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 tl silputtua persiljaa
1 tl valkopippuria
1 dl Worchester kastiketta
2 laakerinlehteä
1 kg strutsin fileetä kuutioituna
2-4 tomaattia
2 vihreää paprikaa
2 sipulia
1/2 dl hunajaa lämmitettynä

Sekoita kaikki marinadi ainekset keskenään kannelliseen astiaan. Laita lihakuutiot marinadiin ja laita jääkaappiin. Anna marinoitua noin jääkaapissa vuorokauden. Nosta liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen kypsennystä. Paloittele tomaatit ja paprikat kuutioiksi. Kuori sipulit ja paloittele ne. Laita lihakuutiot ja vihannekset vuoronperään grillitikkuun. Valele vartaat lämpimällä, notkealla hunajalla. Laita vartaat grillille kypsennä noin 10-15 minuuttia hyvällä lämmöllä.

Lue myös:

    Uusimmat