Mainos

Strasbourgin keskustassa ammuttu, kolme kuollut ja 12 loukkaantunut – ampuja yhä karkuteillä

1:44

Strasbourgin keskustassa Ranskassa kolme ihmistä on kuollut ja 12 haavoittunut ampumisessa. Ampuja on ilmeisesti loukkaantunut aiemmin laukaustenvaihdossa poliisin kanssa.

Ampumisessa on Ranskan sisäministerin mukaan kuollut kolme ihmistä. Aiemmin Strasbourgin kaupunginjohtaja kertoi, että kuolleita olisi neljä. Lisäksi haavoittuneita kerrotaan olevan 12. Kuuden haavoittuneen tila on vakava.

Ampuminen tapahtui illalla yhdeksän jälkeen Suomen aikaa lähellä kaupungin joulutoria.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että poliisi on saartanut epäillyn ampujan. Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi on käynyt laukaustenvaihtoa ampujan kanssa. Ampuja on edelleen karkuteillä. Häntä on etsimässä 350 ihmistä poliisista ja armeijasta.

Viranomaiset kertovat tunnistaneensa ampujan. Hän on 29-vuotias mies, jolla on aiempaa rikostaustaa. Yöllä kerrottiin, että ampujaksi epäilty on Ranskan turvallisuusviranomaisien tuntema henkilö ja häntä on pidetty turvallisuusriskinä.

Le Figaron tietojen mukaan ampujaksi epäilty on syntynyt vuonna 1989. Hänen nimekseen annettiin "Chérif C."

Uutistoimisto Reutersin mukaan ampumisesta epäillyn kotiin tehtiin kotietsintä aiemmin tänään. Hän on epäilty viime kesänä tehdystä ryöstöstä. Epäilty ei ollut asunnossa kotietsinnän aikaan.

Ranskan terrorismin vastainen viranomainen tutkii tapahtumia parhaillaan.

Useita julkisia paikkoja on suljettu Strasbourgissa ampumisen takia. Muun muassa Euroopan parlamentti ja Ooppera ovat kiinni ja useat ravintolat ovat sulkeneet ovensa. Raitiovaunuliikenne on pysäytetty.

Strasbourg on yksi Euroopan parlamentin istuntopaikoista. Useat Euroopan parlamentin jäsenet ovat kertoneet ampumisesta viestipalvelu twitterissä.

Liisa Jaakonsaaren (sd.) mukaan katuja on suljettu ja kaupungissa on "vähän hermostunut" tunnelma.

Euroopan parlamentissa Strasbourgissa oleva europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) kertoi Twitterissä, että parlamentissa tiedotettiin, että ampumisia saattaa olla käynnissä useita. Hänen mukaansa parlamentin ovet on lukittu, eikä rakennuksesta pääse poistumaan.

EU-komission varapuheenjohtaja pitää iskua järkyttävänä ihmisyyttä kohtaan. Katainen vahvistaa, että "heidän porukka on turvassa".

Ranskan sisäministeri Christophe Castaner sanoi, että maan turvallisuusjoukot on mobilisoitu tilanteen takia. Castaner saapui itse kaupunkiin pian saatuaan tiedon ampumisesta.

Joulutorilla oli silminnäkijähavaintojen mukaan paljon ihmisiä, jotka pakenivat ampujaa sisätiloihin läheisiin ravintoloihin.

Ranskan sisäministeriö ilmoitti illalla vähän ennen kymmentä, että Strasbourgissa on käynnissä "vakava yleiseen turvallisuuteen liittyvä tapahtuma". Ministeriö kehottaa ihmisiä pysymään sisätiloissa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron lyhensi presidentin virka-asunnossa Elysée -palatsissa käynnissä ollutta vastaanottoa ampumisen takia. Viranomaiset pitävät presidentin ajan tasalla Strasbourgin tapahtumista.

Tiukat turvatoimet

Strasbourgin Joulutorilla oli tänä vuonna tiukat turvatoimet aiempien vastaavanlaisissa paikoissa tapahtuneiden terroritekojen takia. Ilman ennakkolupaa kulkevilta autoilta on ollut pääsy kielletty torille. Lisäksi torin ympärillä on tarkastuspisteitä, joissa jalakuljoiden laukut tutkitaan.

Syyttäjän mukaan ampumisen motiivista ei ole vielä tietoa. Mikään ryhmä ei ole ottanut tekoa nimiinsä.

Ranska on myös nostanut valmiustasoaan ja kiristänyt rajavalvontaa, sillä Strasbourg sijaitsee aivan Saksan rajalla. Viranomaiset ovat myös tiukentaneet valvontaa kaikilla joulutoreilla Ranskassa, ja Strasbourgissa joulutori on suljettu keskiviikkona. 

Juttua päivitetty kello 5.17: Kuolleiden ja haavoittuneiden määrä tarkentunut

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja