Mainos

Stora Enson Oulun tehdas toimii jo osittain

Voimajohdon katkeaminen pysäytti Stora Enson Oulun tehtaan molempien paperikoneiden tuotannon myöhään eilisiltana.

Stora Enson Oulun tehdas toimii jo lähes normaalisti. Sellutehdas saatiin osittain toimintaan jo yöllä ja toinen paperikone kello 4:n aikaan tänä aamuna.

- Tämän hetken arvion mukaan saamme sellutehtaan tuotannon täydelle tuotantotasolle kello 12:een mennessä ja toinen paperinvalmistuslinjakin on piakkoin täydellä tuotannolla, kertoo tuotantopäällikkö Harri Pihlajaniemi.

Voimajohdon katkeaminen pysäytti molempien paperikoneiden tuotannon myöhään eilisiltana. Sellutehtaalla oli onnettomuuden aikaan menossa seisokki korjaustoimenpiteiden vuoksi. Puutavaraa lastaavan työkoneen nosturi katkaisi valtakunnan sähköverkosta tehtaalle tulevan voimajohdon kello 21.20. Tämän seurauksena koko tehtaan ja paperikoneiden ohjausjärjestelmä pysähtyi. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Oulun tehtaan taloudelliset vahingot jäänevät melko pieniksi, arvioi Pihlajaniemi.

- Sellutehtaan tuotantotappiomenetykset ovat hyvin pieniä, koska sen toiminta saatiin osittain käyntiin yön aikana.

Paperitehtaan osalta puhutaan tämän hetken arvion mukaan noin reilusta tuhannesta tonnista tuotantomenetystä. Tappion voi suhteuttaa siihen, että vuosikapasiteetti paperinvalmistuksessa on tällä tehtaalla 915 000 tonnia. Tehtaan oma kunnossapitoyhtiö korjasi yöllä koneita sekä yritti etsiä vaihtoehtoista virransyöttömahdollisuutta.

- Ainakaan toistaiseksi eteen ei ole tullut isompia laitevaurioita, kertoo Pihlajaniemi. Tapauksen selvittely on vielä tehtaalla kesken.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.