Stora Enso sulkee paperikoneen – 110 työpaikkaa vaakalaudalla

Stora Enso suunnittelee sulkevansa toisen Anjalan tehtaan paperikoneista ja keskittävänsä kirjapaperin valmistuksen yhdelle linjalle.

Yhtiö aloittaa muutosneuvottelut, jotka koskevat Anjalankosken tehdasintegraatin koko henkilöstöä. Toisen paperikoneen sulkeminen toteutuisi tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä ja vaikuttaisi arviolta 110 henkilöön.

Anjalan tehtaalla valmistetaan päällystettyä ja päällystämätöntä kirjapaperia, päällystettyä aikakauslehtipaperia ja parannettua sanomalehtipaperia.

Metsä Boardilta tulosvaroitus

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board antaa tulosvaroituksen tammi-maaliskuun tuloksestaan. Yhtiö arvioi aiemmin, että vertailukelpoinen liiketulos olisi samalla tasolla kuin loka-joulukuussa, mutta ennakoi sen nyt jäävän heikommaksi.

Uusi arvio on, että vertailukelpoinen liiketulos tammi-maaliskuussa on noin 89 miljoonaa euroa. Loka-joulukuussa se oli 101 miljoonaa.

Ennustettua alhaisempaan liiketulokseen vaikutti erityisesti markkinasellujen heikentynyt kysyntätilanne Euroopassa ja Kiinassa. Euroopassa kysyntää vähensivät paperin ja kartongin tuottajien pitkittyneet tuotantoseisokit arvoketjun jatkaessa varastojen sopeuttamistoimiaan. Kiinassa taas talouden piristyminen on ollut odotettua heikompaa.

Myös Metsä Board on sopeuttanut kartonkituotantoaan kysyntää vastaavaksi, ja tuotanto oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä alle kapasiteettitason. Kartonkien toimitusvolyymit laskivat edellisestä vuosineljänneksestä.

Metsä Board julkistaa tammi–maaliskuun osavuosikatsauksensa 27. huhtikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat