Mainos

Stora Enso myi kaikki Sammon osakkeensa

Stora Enso myi kaikki omistamansa Sammon osakkeet noin 155 miljoonalla eurolla.

Metsäyhtiö Stora Enso on irtautunut osakeomistuksistaan rahoituskonserni Sammossa. Stora Enso perusteli osakkeiden myyntiä pääoman keskittämisellä ydinliiketoimintaan.

Stora Enso myi kaikki omistamansa Sammon osakkeet noin 155 miljoonalla eurolla. Niistä koituu Stora Ensolle 130 miljoonan myyntivoitto, jonka yhtiö kirjaa kertaluonteisena eränä tammi-maaliskuun tulokseensa.

Muiden metsäyhtiöiden tapaan Stora Enso on kärsinyt kannattavuuden heikkenemisestä. Yhtiö ilmoitti viime vuonna laajasta saneerausohjelmasta kannattavuutensa parantamiseksi.

Stora Enson Sampo-kauppa näkyy pörssissä

Helsingin pörssi on jatkanut päivällä lievässä nousussa. Huippunousijoita tai -laskijoita ei ole näkyvissä.

Päivää on värittänyt Stora Enson suurkauppa, jolla se myi kaikki omistamansa Sammon osakkeet. Kauppa tuottaa Stora Ensolle huomattavan kertaluonteisen voiton.

Sampo on Stora Enson myyntien ansiosta päivän selvästi vaihdetuin osake. 812 miljoonan euron kokonaisvaihdosta 342 miljoonaa euroa on Sampoa. Pörssiveturi Nokiaa on mennyt kaupaksi 170 miljoonalla eurolla.

Nousua vetävät muun muassa suuret metsäyhtiöt. Stora Enso ja M-real ovat edenneet runsaan prosentin, UPM 0,2 prosenttia. Sen sijaan Nokia on pysynyt paikallaan 17,00 eurossa, mikä pidättelee pörssin pääindeksejä.

Yleisindeksin nousuprosentti on 0,2 kuten myös portfolioindeksin. Yleisindeksi liikkuu pisteluvussa 9370.

Pörssitulokkaista Ahlstrom on jatkanut nousuaan. Plussaa on kertynyt reilut 2 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.