Stonella selitys Aleksanterin floppiin

Käsikirjoittaja-ohjaaja Oliver Stone syyttää moraalista fundamentalismia uuden Aleksanteri-elokuvansa saamasta nuivasta vastaanotosta hänen kotimaassaan Yhdysvalloissa. Stone sanoi elokuvan Britannian ensi-illassa, että tehtyään monia ihmisiä hätkähdyttäneitä elokuvia hän ajatteli, että 300-luvulla elänyt Aleksanteri Suuri olisi turvallinen aihe elokuvaan.

Stone kertoo ällistyneensä elokuvansa ensi-iltaa seuranneesta kiistelystä ja arvostelujen kiihkeydestä. Muun muassa elokuvan viittaukset Aleksanterin mahdolliseen biseksuaalisuuteen aiheuttivat paheksuntaa.

- Seksuaalisuus on nyt Amerikassa suuri kysymys, mutta se ei ole niin suuri muualla, hän sanoo. - Moraaliset arvot korostuvat nyt Yhdysvalloissa. Yleisöä ei ollut kunnolla edes ensi-illassa. Etelässä ei edes lueta sen arvosteluja, koska mediassa on sanottu Aleksanterin olevan homoseksuaali.

Aleksanterin pääosissa ovat Colin Farrell ja Angelina Jolie. Elokuva on tuottanut Yhdysvalloissa tähän mennessä vain alle neljänneksen sen 150 miljoonan dollarin budjetista.

Lue myös:

    Uusimmat