Stockmannin maankuulu kello hävisi katukuvasta – tässä syy

Stockmannin Helsingin tavaratalon pääsisäänkäynnillä oleva tuttuakin tutumpi kello katosi katukuvasta. 

Lähes jokaisen "Stockan kellon alla" treffanneen tietämä kello katosi kaikessa hiljaisuudessaan ystävänpäivän aamuna keskiviikkona. 

Kyse ei ole kuitenkaan onneksi pysyvästä ratkaisusta. 

– Huoltotiimi oli havainnut kellossa vääntymän, joten turvallisuussyistä se irrotettiin ja lähetettiin huollettavaksi. Kello palaa paikalleen viimeistään ensi viikolla, kertoo Stockmannin viestintävastaava Marja-Leena Dahlskog.

Tarkempaa tietoa Dahlskogilla ei ole siitä, mistä vääntymä oli tullut. 

Voi kuvitella, että Stockmannilla ystävänpäivänä asioineet tai juuri kellon alle treffinsä sopineet, ovat olleet äimän käkenä yhden Helsingin maamerkin katoamisesta. 

– Joitakin yksittäisiä kommentteja on tullut tavaratalossa, mutta yleiseen asiakaspalveluun ei ole tullut yhteydenottoja. Erittäin harmillista, että tämä tapahtui juuri ystävänpäivänä.

Pian pyöreitä täyttävä kello ja tapa

Liki 60-vuotiasta kelloa ei ole tarvinnut irrottaa kovinkaan usein, vain noin 20 vuoden välein, Dahlskog kertoo. 

Samainen kello on ollut samalla paikalla jo vuodesta 1965 lähtien, ja tiettävästi siitä lähtien helsinkiläiset ovat sopineet tapaamisia sen alle.

Dahlskogilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten ja milloin käsitteeksikin muodostunut tavataan "Stockan kellon alla" on muodostunut. Hänellä on kuitenkin valistunut arvaus:

– Aikana ennen kännyköitä ihmiset löysivät toisensa tutun treffipaikan ansioista, vaikkakin ehkä joskus myöhässä. Lipan alla oli varmaan suojaisaa pitää vaikka sadetta, jos kaveri sattui olemaan vähän myöhässä.

Asiasta ensimmäisenä kertoi Yle

Minkälaisia muistoja sinulla on Stockan kellon alta? Voit kirjoittaa niistä meille sähköpostiosoitteeseen uutiset@mtv.fi.

Lue myös:

    Uusimmat