STM: "Koronahuippu lienee ohi"

Suomen koronatilanteessa on THL:n mukaan näkyvissä "selviä merkkejä muutoksesta parempaan". Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja sosiaali- ja terveysminsiteriö STM kertoivat Suomen koronavirustilanteesta tiedotustilaisuudessa.

Koronatapausten selkeä lasku on jatkunut kolme viikkoa, kertoo THL.

THL:n mukaan ilmaantuvuuden lasku näkyy kaikissa ikäryhmissä kaikilla maan alueilla. STM katsookin, että väestötason epidemiahuippu lienee Suomessa ohi.

Hyvät uutiset eivät lopu tähän, sillä sairaalaan joutumisen riski on pienimillään koko epidemian aikana. Myös menehtyneiden osuus koronatapauksista on alhaisimmalla tasollaan.

Yksi asia ei kuitenkaan ole muuttunut eli se, että ilman rokotussuojaa sairastumisen ja koronaan kuolemisen riski on moninkertainen.

THL:n mukaan rokotuskattavuus on kuitenkin "erittäin korkealla tasolla" kaikilla alueilla. Erot alueiden välillä ovat pieniä.

Yli 70-vuotiaiden osuus tietoon tulleista tartunnoista on ollut kasvussa. Myös sairaalapotilaiden ikärakenteessa on siirtymää vanhempiin ikäluokkiin. 

THL:n mukaan erikoissairaanhoidon kuormitus on yhä kapasiteettiin nähden korkeahko ja väestössä on todennäköisesti yhä varsin suuri potentiaali tartunnan saamiselle.

Erikoissairaanhoidon kuormituksen huippu on kuitenkin ohitettu, STM katsoo.

Lue myös:

    Uusimmat