Stewart: Hamilton ei ole Schumin luokassa

Formula ykkösten kolminkertainen maailmanmestari Jackie Stewart toppuuttelee tuoreen F1-maailmanmestarin Lewis Hamiltonin vertaamista lajin menestyneimpään kuljettajaan, seitsenkertaiseen maailmanmestariin Michael Schumacheriin.

- Lewis ei ole vielä Michael Schumacherin luokassa. Sillä tasolla ei voi olla näin vähäisellä kokemuksella. Hän teki joitain varsin ratkaisevia virheitä vuoden aikana, Stewart totesi Hamiltonista RBS:n nettikolumnissaan.

Stewart nostaa Hamiltonin virheistä esille erityisesti Kanadan GP:n, jonka varikkosuoran päässä Hamilton kolaroi punaisiin valoihin pysähtyneen Kimi Räikkösen perään.

- Räikkösen ele sen kolarin jälkeen oli mielenkiintoinen - ilman aggressiivisuutta tai epäystävällisyyttä hän osoitti kohti punaista valoa. Erittäin hyvin tehty, Stewart jakoi kehuja Kimille.

Stewartin arvion mukaan MM-sarjassa pisteen Hamiltonille hävinnyt, mutta osakilpailuvoittojen saralla Hamiltonin 6-5 päihittänyt Felipe Massa valitaan mielipideäänestyksissä kauden parhaaksi kuljettajaksi.

- Ei ole mahdotonta, että Massa nimettäisiin vuoden kuljettajaksi. Hän on ehdottomasti eniten parantanut kuljettaja 2008. Hänen "huiput ja laaksot"-tyyliset suorituksensa ovat nyt kokonaan kadonneet ja hän on ajanut tämän kauden aikana erinomaisesti. McLaren oli paljon parempi auto ison osan vuodesta, mutta Brasiliassa Ferrari oli parempi, ainakin Massan ajamana, Stewart linjasi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat