Steven Gerrard raivoissaan Glen Kamaran kohtelusta, vastustajan leiristä kovia syytöksiä suomalaispelaajasta – "Toivon, ettei tätä lakaista maton alle"

Glasgow Rangersin manageri Steven Gerrard esitti tiukan vaatimuksen Euroopan jalkapalloliitolle (Uefalle) sen jälkeen, kun hänen joukkueensa suomalaispelaaja Glen Kamara kertoi kuulleensa rasistista puhetta Slavia Parhan pelaajalta torstain Eurooppa-liiga-ottelussa. Slavia Praha voitti Glasgow'ssa pelatun ottelun 2–0 ja eteni Eurooppa-liigan puolivälieriin yhteismaalein 3–1.

Kamara oli raivoissaan sen jälkeen, kun Slavia-toppari Ondrej Kudela peitti suunsa kädellään ja sanoi jotain Kamaralle. Tapaus aiheutti nujakan kesken ottelun.

– Pelaajani kertoi minulle tulleensa solvatuksi rasitisesti. Olen vihainen. Tunnen Glenin, ja luotan häneen sataprosenttisesti. Myös muut pelaajat kuulivat sen, joten seison Glenin rinnalla ja toimin tässä asiassa juuri niin kuin Glen haluaa siinä toimittavan. Tämä on äärimmäisen turhauttavaa, Gerrard sanoi.

– Jos haluaa sanoa toiselle pelaajalle jotain, miksi pitää peittää suu ja kuiskata korvaan? Tämä asia on nyt Uefan käsissä, ja toivon, ettei tätä lakaista maton alle.

Kamara oli vielä ottelun jälkeenkin tuohtunut tilanteesta.

– Tuohtunut on aika varovaisesti ilmaistu. Hän on rauhallinen tyyppi, eikä hän syytä muita mistä tahansa. Luotan häneen täysin, Gerrard sanoi.

Slavia ja Kudela ovat kiistäneet Rangers-leirin syytökset. Tshekkiseuran mukaan Kudela oli sanonut Kamaralle tunnekuohussa tämän rikkeen jälkeen, että "sinä vitun jätkä".

– Pelaajamme kohtasivat poikkeuksellisen likaista peliä vastustajiltaan. He eivät ole koskaan nähneet sellaista missään ottelussa, johon he ovat europeleissä osallistuneet, seura sanoo tiedotteessaan.

Rangers sai ottelussa kaksi punaista korttia. Toinen niistä tuli, kun Kemar Roofe hyppäsi palloon jalkapohja edellä ja potkaisi Slavia-maalivahti Ondrej Kolaria päähän. Slavia kertoo, että Kolarin päähän ommeltiin kymmenen tikkiä.

Slavian mukaan heidän pelaajiaan ei päästetty ottelun jälkeen pukuhuoneeseen ja Kamara löi Kudelaa nyrkeillä päähän samalla, kun Gerrard seurasi tilannetta vierestä.

– Jopa Uefan edustajat, jotka olivat tilanteessa läsnä, seurasivat tapausta järkyttyneinä.

Lue myös:

    Uusimmat