José Mourinho antoi omilleen täyslaidallisen Eurooppa-liigan jättiyllätyksen jälkeen

Tyrmistynyt Tottenham-manageri José Mourinho syytti pelaajiaan kunnioituksen puutteesta, kun joukkue putosi Eurooppa-liigassa jatkosta. Dinamo Zagreb vei neljännesvälierien toisen osan nimiinsä jatko-ottelun päätteeksi 3–0, ja eteni puolivälieriin yhteismaalein 3–2.

Tottenham johti otteluparia ensimmäisen, Lontoossa pelatun osan jälkeen 2–0. Joukkue oli toiseen osaan lähdettäessä suuri suosikki jatkoon, mutta esitys Zagrebissa oli vaisu ja Mislav Orsicin jatko-ottelussa täydentämä hattutemppu varmisti Dinamolle jatkopaikan.

Tappio kismitti Mourinhoa erityisesti, koska se tuli vain muutama päivä sen jälkeen, kun Tottenham oli hävinnyt Pohjois-Lontoon paikallisottelussa Arsenalille.

Ja jos Tottenhamin otteita kritisoitiin sunnuntain valioliigaottelun jälkeen, samaa voi sanoa torstain Dinamo-ottelusta. Erityisesti huomiota on herättänyt Tottenhamin otteet puoliajan jälkeen.

– Jos unohdan jatko-ottelun viimeiset 10 minuuttia, joiden aikana teimme jotain saadaksemme toisenlaisen tuloksen, näin kentällä vain yhden joukkueen, joka antoi kaikkensa; he jättivät kentälle hikeä ja verta ja vuodattivat lopulta ilon kyyneleitä, tuimailmeinen Mourinho puhisi ottelun jälkeen BT Sportille.

– Sitten oli minun joukkueeni, joka ei näyttänyt siltä kuin se olisi pelannut tärkeää ottelua. Jos se ei ollut yhdellekään pelaajalle tärkeä ottelu, minulle se oli sitä, sillä kunnioitan uraani ja työtäni.

Samanlaista viestiä toisti myös Tottenhamin seuralegenda Glenn Hoddle, joka toimii nykyään BT Sportin asiantuntijana.

– He kadottivat punaisen langan mutta myös sydämensä.

Mourinho sanoi olevansa europelitaipaleen päättymisestä surullinen erityisesti siksi, että hän piti Eurooppa-liigaa joukkueensa parhaana mahdollisuutena voittaa tällä kaudella jotain ja päästä ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

– Kävin juuri Dinamon pukuhuoneessa ylistämässä heitä. Olen pahoillani, että ottelun voitti hyvällä asenteella pelannut joukkue, joka ei ole omani. Olen pahoillani, että oma joukkueeni ei toiminut jalkapallon ja elämän periaatteiden mukaisesti; he eivät kunnioittaneet työtään ja antaneet kaikkeaan.

Tottenhamin kaudesta on vaarassa tulla todellinen pannukakku. Joukkue on Valioliigassa kahdeksannella sijalla, ja vaikka he ovat mukana liigacupin finaalissa, monet epäilevät heidän mahdollisuuksiaan Manchester Cityä vastaan.

Eurooppa-liigan neljännesvälierien 2. ottelut:

Arsenal–Olympiakos 0–1
Arsenal puolivälieriin yhteismaalein 3–2.

Molde–Granada 2–1
Granada puolivälieriin yhteismaalein 3–2.

Shahtar Donetsk–AS Roma 1–2
Roma puolivälieriin yhteismaalein 5–1.

Dinamo Zagreb–Tottenham 3–0
Dinamo puolivälieriin jatkoajan jälkeen yhteismaalein 3–2.

AC Milan–Manchester United 0–1
Manchester United puolivälieriin yhteismaalein 2–1.

Rangers–Slavia Praha 0–2
Slavia Praha puolivälieriin yhteismaalein 3–1.

Villarreal–Kiovan Dinamo 2–0
Villarreal puolivälieriin yhteismaalein 4–0.

Young Boys–Ajax 0–2
Ajax puolivälieriin yhteismaalein 5–0.

Lue myös:

    Uusimmat