SS: Uusnatsien ex-johtaja pelkää äärijärjestöjen kieltämisen johtavan suoraan toimintaan

Suomen vastarintaliikkeen (SVL) entinen johtaja Esa Holappa pitää mahdollisena, että äärijärjestöjen kieltäminen voi johtaa niin sanottuun suoraan toimintaan, kirjoittaa Savon Sanomat.

Holappa arvelee, että jäsenten määrä vähenisi silloin merkittävästi, mutta riskinä on, että toiminnasta tulee lakeja rikkovaa suoraa toimintaa.

Holapan mielestä SVL:n kynnys väkivaltaan on madaltunut.

– Muutama vuosi sitten tällaista ei olisi tapahtunut. Oman käden oikeutta haettiin poliittista vastustajaa vastaan, hän sanoo lehdelle.

Holapan mielestä ääriliikkeiden symbolien kieltäminenkään ei ratkaisisi ongelmaa, koska mukaan tulisi uusia symboleita. Holapan mukaan SVL ei kuitenkaan aiheuta yhteiskunnallista vaaraa, mutta yksittäisille henkilöille kylläkin.

Holappa itse on jättänyt liikkeen ja katsoo nyt tehneensä typeriä asioita. Hänen mielestään uusnatsien riveihin päätymistä voi ehkäistä valistamalla ja pitämällä asiaa esillä.

– Jotta ihmiset ovat tietoisia. Esimerkiksi Ruotsissakaan järjestöä ei ole kielletty, mutta viranomaiset ovat aktiivisia. Niin ihmiset itsekin.

Katso aikaisemmat videot Asema-aukion pahoinpitelyyn liittyen.

15:54

1:55

0:43

0:49

3:56Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja