Spyker MF1-tallin uudeksi omistajaksi

Formula ykkösten MF1- eli Midland-talli on myyty uudelle omistajalle, joka hollantilainen huippukalliiden urheiluautojen valmistaja Spyker.

Lauantai-iltana viimeistellyn tallikaupan hinta on 106,6 miljoonaa dollaria. Talli tunnetaan jatkossa nimellä Spyker MF1 Racing. Spykerin kumppanina tallikaupassa toimii hollantilainen Michiel Mol, joka on internetfirma Lost Boysin perustaja. Molin yritys on aiemmin toiminut MF1-tallin sponsorina ja hollantilaiskuski Christijan Albersin tukijana. Molin omistusosuudeksi tulee 40 prosenttia.

Toyota-tallin entinen tekninen johtaja Mike Gascoyne aloittaa Spyker-tallin palveluksessa marraskuun alussa. MF1:n nykyinen tallipäällikkö Colin Kolles jatkaa samassa tehtävässä myös uuden omistajan alaisuudessa.

Venäläissyntyinen Alex Shnaider ehti omistaa MF1-tallin noin kahden vuoden ajan. Hän osti Jordan-tallin Eddie Jordanilta ja nimesi sen MF1:ksi täksi kaudeksi.

Uusi talli ei ole vielä ilmoittanut ensi kauden moottorintoimittajaansa, mutta talli todennäköisesti rakentaa yhteistyötä Ferrarin kanssa, sillä Abu Dhabissa toimiva sijoitusyhtiö Mubadala Development omistaa viiden prosentin siivun Ferrarista ja 17 prosentin siivun Spykeristä.

(MTV3-Reuters)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja