Sprintin aika-ajo suomalaisnaisten osalta täysin pipariksi – koko nelikko karsiutui

Hiihtolajien MM-kilpailut Seefeldissä käynnistyvät toden teolla torstaina, kun jaossa on sprinttien mitalit. Naisten aika-ajossa suomalaismenestys jäi heikoksi, kun kaikki karsiutuivat alkueristä.

Koko Suomen nelikko, johon kuuluivat Katri Lylynperä, Anne KyllönenLaura Mononen ja Anita Korva karsiutuivat.  

– Totuushan on se, että ei tämä ollut minun päämatkani, jos verrataan maailmancupin sprinttien tuloksiin. Odotukset eivät olleet kovin korkealla. Itse toivoin, että olisin päässyt lähemmäksi alkueräpaikkaa. Rata oli todella nopea ja itsestä tuntui, että oma fysiikka ei riitä sellaisen tehon tuottamisen, sijalle 54. hiihtänyt Mononen veti yhteen sprintin aika-ajoa.

Ruotsin Maja Dahlqvist oli aika-ajon nopein ajalla 2.29,44. Parhaaksi suomalaiseksi hiihtänyt Kyllönen oli sijalla 33., jääden kärjestä reilut 8 sekuntia. Muut suomalaiset jäivät yli kymmenen sekuntia kärjestä.

Korva teki MM-debyyttinsä sprintissä ollen aika-ajon 51.

– Tuntui ihan hyvältä tuo hiihto, mutta jäin aika kauaksi kärjestä. En itseasiassa tiedä, miten tuli noin suuret erot. Pitää miettiä, että mistä se johtui, Korva summasi.

Vaikkakin naisten sprintissä ei ollut odotettavissa menestystä, niin Suomen mahdollisuudet alkueriin olivat paremmat kuin maailmancupin kilpailuissa, sillä MM-kisoissa sprinttiin saa nimetä ainoastaan neljä urheilijaa per maa. 

Lue myös:

    Uusimmat