Mainos

SPR:n Myanmar-keräys tuottanut yli 400 000 euroa

Suomen Punaisen Ristin keräys Myanmarin myrskyn uhrien auttamiseksi on tuottanut tähän mennessä 417 000 euroa. Myanmar-keräys jatkuu netissä ja joillakin paikkakunnilla myös lipaskeräyksenä kaduilla.

Suomen Punainen Risti on lähettänyt apua Myanmariin yhteensä 720 000 euroa. Avustussummasta 420 000 euroa on otettu Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastosta ja 300 000 euroa on saatu ulkoministeriöltä.

Varoilla on aiemmin hankittu kotinsa menettäneille tilapäisiä majoitussuojia, vesikanistereita ja hyttysverkkoja. Viimeisin hankinta on 6000 rakennustarvikepakkausta, jotka sisältävät tarvikkeita ja työkaluja tilapäisten asuntojen rakentamiseen. Rakennustarvikepakkaukset toimitetaan Dubaista Myanmariin kolmella rahtikoneella.

Suomesta lähtee tänään kaksi avustustyöntekijää Bangkokiin, jossa he liittyvät Myanmariin menevään avustustoiminnan johtoryhmään. Ryhmä koordinoi Punaisen Ristin avustustyötä ja tukee Myanmarin Punaisen Ristin toimintaa myrskyn uhrien auttamiseksi.

Myanmarin Punaisen Ristin 27 000 vapaaehtoista ovat auttaneet myrskyn uhreja paikan päällä. Heistä 1 200 on saanut erityisen katastrofikoulutuksen, joten heillä on valmius tehdä tarvearviointeja ja koordinoida avun toimittamista. Vapaaehtoiset ovat jakaneet mm. vettä ja perhepaketteja, jotka sisältävät keittotarvikkeita, huopia ja hyttysverkkoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.