Sport katkaisi piinaavan tappioputkensa, Ilves pelastui karulta sulamiselta – HPK pilasi Tapparan jäähyväiset Hakametsässä

Muu pelitapahtuma: Sport - JYP 1:18
Sportin Emil Johansson taiteli upean maalin JYPin verkkoon.

Vaasan Sport katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa SM-liigassa, kun se löi JYPin  5-2-lukemin.

Perjantaina JYPille niukasti hävinnyt Sport sai JYPistä makean revanssin takomalla taululle tylyt lukemat kotiyleisönsä silmien alla.

JYP avasi maalihanat toisessa erässä, kun 17-vuotias Brad Lambert laukoi ylivoimalla kiekon upeasti yläkulmaan. Tästä eteenpäin verkkoa heilutti kuitenkin isäntäjoukkue Sport.

Sport takoi toisessa erässä kolme osumaa JYPin verkkoon ottaen näin vahvasti ohjat käsiinsä. Päätöserässä Sport löi viimeiset naulat JYPin arkkuun onnistumalla kahdesti maalinteossa 24 sekunnissa.

JYP onnistui vielä kavennusosumassa ottelun päätösminuuteilla, kun Samuel Helenius iski kiekon rysään.

Voiton myötä Sport katkaisi kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa.

Ilves selvisi karulta sulamiselta

Kouvolassa nähtiin vauhdikas kamppailu, kun Ilves päihitti sarjakärki KooKoon voittomaalikisan jälkeen 4-3.

Ilves näytti avauserän perusteella marssivan komeaan voittoon, kun se karkasi 3-0-johtoon Jarkko Parikan, Eemeli Suomen ja Nicholas Baptisten johdolla.

Sarjakärki KooKoo sai kuitenkin rivinsä kasatuksi ja aloitti kirinsä toisessa erässä. Kasperi Ojantakanen ja Teemu Engberg toivat isännät maaleillaan osuman päähän Ilveksestä.

Ilveksen hieno johto suli lopulta kasaan ajassa 57.10, kun KooKoo-puolustaja Sam Lofquist ampui kiekon komeasti rysään.

Ilves kuitenkin pelastui pahemmalta sulamiselta, kun se nappasi kaksi pistettä voittomaalikilpailussa.

HPK pilasi Tapparan jäähyväiset

HPK puolestaan otti 3-2-voiton Tapparasta Hakametsän viimeisessä SM-liigaottelussa.

Legendaarisen Hakametsän viimeinen SM-liigaottelu päättyi kotijoukkue Tapparan kannalta suureen pettymykseen, kun hurjavireinen HPK haki täyden pistepotin SM-liigakartalta poistuvalta näyttämöltä.

Tappara hallitsi ottelutapahtumia, mutta HPK osoitti jääkiekon olevan maalintekopeli. HPK iski toisessa erässä kaksi osumaa 21 sekunnissa ja Tappara oli lyöty ahtaalle.

Isäntäjoukkue sai päätöserässä vihdoin kiekon Daniel Lebedeffin vartioimaan maaliin Kristian Tanuksen lavasta. Tamperelaisten ilo kesti kuitenkin vain 17 sekuntia, kun HPK:n Michael Joly hiljensi Hakametsän 3-1-johtomaalillaan.

Tappara onnistui kuitenkin vielä naaraamaan Hakametsän viimeisen SM-liigaosuman omiin nimiinsä, kun Otto Rauhala iski kiekon rysään 11 sekuntia ennen päätössummeria. Pistepotti lähti kuitenkin HPK:n matkaan.