Mainos

Sponda neuvottelee Vuosaaren sataman logistiikkarakentamisesta

Helsingin Satama on valinnut kiinteistösijoitusyhtiö Spondan neuvottelemaan Vuosaaren sataman logistiikka-alueen rakentamisessa.

Helsingin Satama valitsi Spondan neuvottelukumppanikseen tarjouskilpailun perusteella. Lopullista päätöstä rakentajasta ei ole vielä tehty, mutta satamalautakunnan tavoitteena on käsitellä perussopimus elokuun aikana.

-Meidät on nyt valittu siksi kumppaniksi, jonka kanssa asiaa viedään eteenpäin, tiivistää Spondan toimitusjohtaja Kari Inkinen.

Inkinen uskoo neuvottelujen sujuvan mallikkaasti, koska tarjousohjelma on ollut suhteellisen tarkka.

Logistiikka-alueen rakentaminen on iso hanke. Sen kokonaisinvestoinniksi on laskettu hieman yli 100 miljoonaa euroa. Rakennettaviin kiinteistöihin tulee kaikkiaan noin 130000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa.

Spondasta kerrotaan, että rakennustyöt on suunniteltu aloitettavaksi ensi vuoden loppupuolella. Projekti etenee vaiheittain. Ensimmäiseksi valmistuvat kooltaan 70000 neliön kokoiset varastot ja läpivirtausterminaalit. Niiden on määrä olla toimintakunnossa, kun Länsisataman ja Sörnäisten satamien toiminnot siirtyvät Vuosaareen vuoden 2008 loppuun mennessä.

Logistiikka-alueen pinta-ala satamassa on noin 50 hehtaaria. Alueelle rakennetaan enimmäkseen terminaaleja ja varastoja. Sponda aikoo pysyä uuden logistiikkakeskuksen omistajana pitkään, jolloin se vastaa kiinteistöjen vuokrauksesta ja ylläpidosta.

Sponda lukeutuu Suomen suurimpiin logistiikkakiinteistöjen omistajiin. Sillä on tällä haavaa pääkaupunkiseudulla logistiikka- ja varastokiinteistöjä kaikkiaan noin 450000 neliömetriä. Logistiikkakiinteistöjen ohella Sponda omistaa toimisto- ja liikekiinteistöjä. Yhteensä sillä on noin 860000 neliötä vuokrattavaa pinta-alaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.