Spede Pasasen ja Vesa-Matti Loirin Hirttämättömät-elokuvasta nähdään syksyllä uusi versio – pääosissa Aku Hirviniemi ja Ona Huczkowski

Alkuperäinen Hirttämättömät-elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1971.

Tulevana syksynä valkokankailla nähdään uusi versio Pertti "Spede" Pasasen legendaarisesta Hirttämättömät-lännenelokuvasta. Elokuva on Andrei Alénin esikoisohjaus, ja hän myös näyttelee yhtä päärooleista Aku Hirviniemen ja Ona Huczkowskin rinnalla.

Alén kertoo elokuvan tiedotteessa valmistelleensa elokuvaa 20 vuoden ajan.

– Olen teinistä saakka haaveillut, että tekisin joskus Hirttämättömät-elokuvasta oman versioni. Olen hyvin kiitollinen, että olemme saaneet nyt mahdollisuuden toteuttaa tämän haaveen. Olen lapsesta saakka rakastanut alkuperäistä teosta. Halusin kunnioittavasti kehittää elokuvan maailmaa ja syventää henkilöitä kuitenkaan unohtamatta Pertti Pasasen, Vesa-Matti Loirin ja Simo Salmisen luomaa hulvatonta tunnelmaa ja huoletonta kerrontaa, Alén kertoo tiedotteessa.

Alkuperäinen Hirttämättömät-elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1971. Uuden elokuvan pääosissa nähdään Andrei Alén, Aku Hirviniemi ja Ona Huczkowski.

– Olen todella innoissani, että tällainen elokuva tehdään Suomessa. Siinä on oman ikäisilleni katsojille paljon elementtejä, joita ei normaalisti nähdä kotimaisissa elokuvissa, Ona Huczkowski kertoo tiedotteessa.

– Elokuvan maailma on mielenkiintoinen ja aidolla tavalla ”vinksallaan”. Olemme leikitelleet Andrein kanssa, että teemme tästä niin omaelämäkerrallisen kuin uskallamme, Aku Hirviniemi sanoo tiedotteessa.

Elokuvan tuottaja Aku Louhimies odottaa yleisön reaktioita elokuvaan.

– Hirttämättömät on pähkähullu ja positiivinen koko perheen komedia. Alkuperäinen elokuva on mustavalkoinen, mutta tämä versio on värikäs ja äänekäs. Uusi Hirttämättömät on elokuva, joka täytyy ehdottomasti nähdä valkokankaalta.

Lue myös:

    Uusimmat