Sotkupesistä eroon Erjan ja Tanjan avulla

Toukokuussa Maikkarilla starttaa Sillä siisti -viihdeohjelma, jossa kaksi siivousalan ammattilaista, Erja ja Tanja tekevät tehoratsian törkyisiin suomalaiskoteihin. Joka jaksossa lian alta kaivetaan esiin puhdas koti. Sotkupesien tirkistelyn ohella katsojat saavat käyttökelpoisia vinkkejä oman kodin huoltamiseen.

Sillä siisti -ohjelman päähenkilöiden Erjan ja Tanjan tavoitteena on opettaa sottaisimmillekin kotitalouksille perussiivouksen niksejä. Superleidit painottavat, että eroon on päästävä sotkun ja lian ohella myös elämää haittaavasta hällä väliä –tyylistä.

Perussiisteydessä kyse on pienistä asioista.
- Jokainen vain pitää oman reviirinsä kunnossa, eli laittaa tavarat paikoilleen ja muistaa pyyhkiä pölyt, se ei paljoa maksa, näpäyttää tehokaksikon toinen osapuoli Tanja.

Siivouksen ammattilaiset tietävät suomalaisten satsaavan sisustukseen valtavasti rahaa.
- Kunnon siivousvälineisin voisi myös sijoittaa, jotta siivoaminen olisi mielekkäämpää, ohjelman toinen päähenkilö Erja kertoo.

Lapset mukaan siivoukseen

Tanjan mielestä päällimmäinen syy suomalaiskotien siivottomuuteen on kiire.
- Tai sitten lapsena ei ole opetettu.Varsinkin nuoremmat ihmiset ovat laiskempia siivoamaan ja uusavuttomuutta on paljon. Ja tavarat vain lasketaan johonkin, eikä viedä paikoilleen, ja siitä syntyy kaaos.

- Myös taidoissa voi olla puutetta ja sen vuoksi siivous tuntuu vieraalta, Erja selventää.

Molempien siivoojaleidien mielestä jälkikasvu on hyvä opettaa siisteyteen jo pienestä pitäen.
- Lapset kaipaavat yhdessäoloa ja siivoamisen voi tehdä yhdessä. Ei sitä aina tarvitse lähteä pitkälle matkalle itseään stressaannuttamaan hakeakseen laatuaikaa perheelle. Pienellä kannustuksella tai palkinnolla saa lapset mukaan. Ja onhan se koulumaailmaan parempi mennä opit takataskussa ja siivoojillakin on paljon helpompaa, Tanja opastaa.
- Vaikkei siivous saa olla elämän tärkein asia, ylisiivous on turhaa ja perhesopu kärsii, Tanja muistuttaa.

Omasta ammatistaan ylpeät Erja ja Tanja tietävät mistä puhuvat. Omaan kotiinsa he uskaltavat laskea yllätysvieraat, mutta tuttaville he tunnustavat aiheuttavansa siivouspaineita.
- Emme me sormella kokeile hyllyjen päältä pölymääriä – kyllä ne pölyt näkyvät ammattilaisen silmiin muutenkin.

Erjaa ja Tanjaa haastatteli Pike Hilakari.

Sillä siisti MTV3-kanavalla 19.5. alkaen.

Videon katseleminen vaatii kirjautumista Netti-tv:seen, mutta on maksutonta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja