Sotkamon Jymy juhlii pesäpallon miesten Suomen mestaruutta – Kouvolan pitkä odotus jatkuu

Sotkamon Jymy on voittanut pesäpallon miesten Suomen mestaruuden. Sotkamo kaatoi ratkaisevassa kolmannessa finaaliottelussa Kouvolan pallonlyöjät jaksoin 2–0.

Sotkamon Jymy juhlii pesäpallon miesten Suomen mestaruutta viiden vuoden tauon jälkeen. Jymy voitti mestaruuden vuosina 2011–2015, mutta on joutunut sen jälkeen tyytymään vain himmeämpiin mitaleihin. Syksyllä 2020 on taas kultajuhlien aika. 


Jymy otti lauantain ratkaisevan kolmannen finaaliottelun hallintaansa heti ensimmäisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa. Niko Korhonen löi Joni Rytkösen kotiin ja juoksi itse kunnarin.

Sotkamo siirtyi vielä 3–0-johtoon kolmannessa vuoroparissa, mutta Kouvola sai viimeisessä lyöntivuorossaan vielä kirin aikaiseksi. Kouvola nousi juoksun päähän, mutta Sotkamo vei ensimmäisen jakso 3–2.

Toisen jakson Sotkamo ratkaisi toisessa vuoroparissa. Jymy iski kuusi juoksua ja karkasi 7–2-johtoon. Ensin Antti Korhonen löi kotiin Niko Korhosen ja juoksi itse kunnarin. Aapo Komulainen kotiutti kolmospesällä odotelleen Korhosen. Vuoron kolme muuta juoksua löivät Roope Korhonen, Antti Korhonen ja Lauri Rönkkö. Kotiin juoksivat Kalle Kuosmanen, Niilo Piiponniemi ja Joni Rytkönen.

Kouvola taisteli, mutta ei saanut enää kunnon kiriä aikaiseksi. Sotkamo kaunisteli toisen jakson loppulukemia vielä viimeisessä vuoroparissa  kolmella juoksulla ja voitti jakson lukemin 12–5 ja koko ottelun jaksovoitoin 2–0.

Eniten Kouvolaa kurittivat Niko Korhonen kahdella lyödyllä ja neljällä tuodulla juoksua ja Antti Korhonen, jonka saldo oli neljä lyötyä ja kaksi tuotua juoksua. Joni Rytkönen toi neljä juoksua ja Roope Korhonen sekä Lauri Rönkkö löivät kolme mieheen. Kouvolan puolelta tehokkain oli Jere Dahlström kolmella lyödyllä juoksulla. Matti Latvalan saldo oli 2 lyötyä ja yksi tuotu juoksu.

Kouvolan pallonlyöjät jäi näin yhä ilman kauan odottamaansa Suomen mestaruutta. Joukkueen edellinen mestaruus on vuodelta 1976 eli 44 vuoden takaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja